Hayalleri Avrupa: "Diyarbakır Diyarbakır Olalı Almancaya Bu Kadar İlgi Göstermedi"

Diyarbakır'da hayali Almanya'ya gitmek olanlar Almanca kurslarını doldu taşırdı. Kentte Almanca kurslarında neredeyse yer kalmadı. Kurs işletmecisi, "Diyarbakır Diyarbakır olalı Almancaya bu kadar yoğun ilgi göstermemişti” sözleriyle yoğunluğu özetledi.

Diyarbakır’da Almanya'ya iltica etmek isteyen birçok kişi Almanca kurslarına akın etti. Amida Haber'in haberine göre, ismini vermek istemeyen kurs işletmecisi beş yıl öncesine kadar İngilizce kurs işlettiğini; yoğun ilgiyi görünce Almanca kursu işletmeye başlattığını belirtti.

"DİYARBAKIR DİYARBAKIR OLALI ALMANCAYA BU KADAR İLGİ GÖSTERMEDİ"

Yoğun ilgiden dolayı sınıflarda yer kalmadığını aktaran işletmeci, "Başvurular o kadar çok ki, sıraya koymak zorunda kalıyoruz. İlk iki ay boş yer yok, üçüncü ay gelip kursa başlayabilirsin diyoruz. Diyarbakır Diyarbakır olalı Almancaya bu kadar yoğun ilgi göstermemişti” dedi.

EVLERİNİ SATIP AVRUPA'YA YERLEŞMEK İSTİYORLAR

Kursa gelenlerin bir çoğu ise sağlık çalışanı. Doktor ve hemşireler en fazla ilgi gösteren kesimi oluşturuyor. Yeşil pasaporta sahip bir çok kişinin İngilizce yerine Almanca kurslarını tercih ediyor. Bir çoğu evlerini, arabalarını satarak Avrupa’ya yerleşmek istiyorlar.

Türkiye Haberleri