'Hayalet'in villalarına el konuldu: Lüks evler için dudak uçuklatan bedel!

Belçika devleti, "Hayalet" lakabıyla bilinen uyuşturucu baronu Orhan Ünğan'a ait iki lüks villayı açık artırmaya çıkarıyor. Villalar için dudak uçuklatan fiyat belirlendi.

"Hayalet" lakaplı uyuşturucu baronu Orhan Ünğan’ın Belçika’daki iki lüks villası, Belçika devleti tarafından açık artırmaya çıkarıldı. Başlangıç bedeli toplamda 1 milyon 360 bin Euro olarak belirlenen villalar için inceleme günleri düzenlenecek.

Ünğan, 2013 yılında dublör kullanarak boşanmış ve sahte kimliklerle birçok ülkede uyuşturucu ticareti yaparken tespit edilmişti. Resmi adı "Mert" olsa da kamuoyunda "Orhan" ismiyle bilinen Ünğan, özellikle Sırbistan, Belçika, Almanya ve Hollanda’da faaliyet göstermekteydi.

Haziran ayında "Kuyu-4" operasyonuyla gözaltına alınıp tutuklanan Ünğan, ismini ilk kez İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürüldüğü saldırıyı azmettirdiği iddialarıyla duyurmuştu. Ancak dinlemelerde bu saldırıyla ilgisi olmadığını savunmuştu. İlginç bir şekilde, Zindaşti hapisten çıktıktan altı ay sonra, Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan öldürülmüş ve bu cinayetin intikam amacıyla düzenlendiği ileri sürülmüştü.

Belçika’daki villalara 2014 yılında el konulmuştu. Villalar, altın varaklı mobilyalar, dev kristal avizeler ve mozaiklerle donatılmış olsa da tadilat gerektirdiği belirtiliyor.

Türkiye Haberleri