'Hayalet Havalimanı'na Yeni İhale Açıldı

Kuş uçmayan kervan geçmeyen havalimanlarından biri olan Balıkesir Havalimanı için yeni ihale açıldı. İhale, bomboş kalan havalimanının bakım ve onarım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirilecek.

Yılda 1 milyon yolcunun geleceği umuduyla yapılan Türkiye’nin atıl durumdaki havalimanlarından biri olan Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni ihale düzenleneceği ortaya çıktı.

İHALE BAKIM VE ONARIM İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILACAK

DHMİ, Balıkesir Merkez Havalimanı için 5 Haziran 2024 tarihinde “Muhtelif Onarım İşleri” için bir ihale düzenleyeceğini duyurdu. Sözleşmenin imzalanmasından itibaren 15 gün içerisinde yer teslimi yapılacak olan bu ihale, havalimanının bakım ve onarım ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. İhale kapsamında yapılacak işlerin tamamlanma süresi ise 150 gün olarak belirlendi.

YOLCU GARANTİLİYDİ, BOMBOŞ KALDI

Milyonlarca liralık yatırımla inşa edilen havalimanı herhangi bir havayolu şirketinin yolcu taşımacılığı yapmaması nedeniyle adeta sinek avladı.

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde yer alan Balıkesir Merkez Havalimanı büyük yatırımlarla modern bir terminal binasıyla yapıldı.

YILLARCA YOLCU AĞIRLAMADI

Yolcu sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaşmıştı.

NE UÇAK NE DE YOLCU GELDİ

Havacılık sektöründe "altın yıl" olarak kabul edilen 2019'da, Balıkesir Merkez Havalimanı'nda sadece 96 uçak iniş-kalkış yaptı. 2020’de 85, 2021’de 70, 2022’de 236 ve 2023’te ise sadece 132 uçak trafiği gerçekleşti. Bu yıllar boyunca havalimanı hiçbir yolcu ağırlayamadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 2024 yılı Nisan ayı verilerine göre, Balıkesir Merkez Havalimanı bu yıl toplamda sadece 16 uçak trafiğine sahip oldu.

Türkiye Haberleri