Hatay'lı Depremzedelere Polis Müdahalesi

Hatay'ın Antakya ilçesinde, Aksaray, Saraykent ve Akasya mahallelerinin rezerv alan ilan edilmesine karşı çıkan yurttaşlar, polis müdahalesiyle karşılaştı. Mahalle sakinleri, evlerinin sağlam olduğunu ve taşınmayacaklarını belirterek eylem yapmak istedi.

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Aksaray, Saraykent ve Akasya mahallelerinde yaşayan yurttaşlar, evlerinin sağlam olduğunu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan ilan edilmesine karşı çıkıyor.

Bu durum, geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen evlerinin hasarlı veya hasarsız olarak tespit edilmesine rağmen yaşanıyor.

BirGün Gazetesinde yer alan habere göre, Akasya Mahallesi sakinleri, rezerv alan ilan edilmesine karşı çıkarak eylem yapmak istedi, ancak polis müdahale ederek bu isteğe engel oldu.

Mahalleli, geçtiğimiz günlerde de benzer bir eylem için bir araya gelmişti ve CHP Hatay milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara ve Mehmet Güzelmansur da mahallelinin yanında yer almıştı.

YOL KAPATMA EYLEMİ YAPMIŞLARDI

Mahalle sakinleri, evlerinin sağlam olduğunu ve taşınmayacaklarını belirterek yolu trafiğe kapattı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Ceylan'ı bekledi. Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Ceylan, durumdan haberi olmadığını ve bakanlıkla iletişime geçerek sorunu çözeceklerini ifade etti.

Türkiye Haberleri