Hastane inşaatında 'pes' dedirten görüntüler! Halktv.com.tr duyurdu, o anlar gündem oldu

Gazeteci İsmail Saymaz Konya'nın Akşehir ilçesindeki hastane inşaatı sırasında vinç operatörünün taşıdığı yükün üzerindeki kişinin hiçbir güvenlik önlemi almadığını duyurdu. O anlar gündem oldu. Türkiye'nin konuştuğu şantiyede şirket uyarılırken, olan işçi ve şantiye şefine oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın X hesabından paylaştığı görüntüler, iş güvenliği konusundaki büyük ihmali göz önüne serdi. Görüntülerin, 9 Mayıs 2023 Pazartesi günü ilk kepçesi vurulan Akşehir Devlet Hastanesi Ek Bina inşaat çalışması olduğu iddia edildi.

Görüntülerde hastanenin ek bina inşaat çalışmasında, vinç operatörünün taşıdığı, yükün üzerinde bir işçinin de güvenlik önlemleri olmadan bulunduğu görüldü. Saymaz o anları böyle paylaştı:

OLAN İŞÇİYE VE ŞANTİYE ŞEFİNE OLDU!

Yeni duyulan gelişmeye göre, İsmail Saymaz'ın paylaşımı üzerine duruma müdahale edildi. Saymaz şu ifadelerle gelişmeleri duyurdu: "Paylaşımım üzerine Sağlık Bakanlığı şantiyeye müdahale etti. Firma uyarıldı. İş güvenliği koşullarına uyulmadığı ve riske sebebiyet verildiği için ilgili işçi işten çıkarıldı. Gereken hassasiyet gösterilmediği için şantiye şefi değiştirildi."

Türkiye Haberleri