Hastane Acilleri doldu! O hastalık temas ile bulaşıyor

Hastanelerin acilleri tıklım tıklım oldu. Yaz sıcaklarının boğduğu vatandaşlar bir de hastalıkla boğuşuyor. Uzmanlar her geçen gün uyarılarda bulunsa da salgın boyutuna gelen hastalık önlenemiyor. işte detaylar...

Kusma, mide bulantısı ve ishal gibi şikayetlerle hastaneye giden yüzlerce insanın hastalığı ortaya çıktı: mide gribi. Havaların ısınmasıyla gripler azaldı derken mide gribi hızlı yayılmaya başladı. Hastalık özellikle el temizliği ve mutfak alışkanlıklarıyla bulaşıyor. Eğer bağışıklık sistemi kuvvetliyse bu hastalık kısa sürede atlatılıyor.

UZMANLAR TEMASA DİKKAT ÇEKTİ

Henüz hastalığın adı pek bilinmese de hemen hemen herkes aynı şikayetlerle hastane acillerini dolduruyor. Uzmanlar konu hakkında yaptıkları açıklamalarda şu ifadeleri kullanıyor:

"Nasıl ki grip virüslerle oluyorsa. Bu bahsettiğimiz ishallerin büyük bir kısmı virüsler sayesinde olur. Özellikle hijyenik olmayan ortamlarda yenilen yemekler, içecekler, el teması. Bu gibi durumlar sebebi ile ağız yani gastroenteritisnal sistemde aldığımız mikropların bizde ishal şeklinde tezahür etmesi aslında. Mutlaka elinizi en az 3 dakika sabunla yıkamadan ağzımıza götürmememiz ya da bir gıdaya dokunmamamız gerekiyor. Tatlı yiyecekseniz, pilav yiyecekseniz bunlar çok hızlı bir şekilde bakteri üretirler. Buzların büyük bir kısmı maalesef çeşme suyundan yapılan buzlar oluyor ve bunlar içerisinde bakteriler veya virüsler barındırabiliyor."

Türkiye Haberleri