Hastalığı yenen Köse: İlaç ilk kez benim üzerimde denenmiş

Koronavirüsü yenen sağlık çalışanı Dr. Selçuk Köse, “15 dakika kadar kalbim durmuş. Koronavirüste kullanılan ilaç ilk kez benim üzerimde denenmiş” dedi.

Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından önlem alınmadığı için çok sayıda sağlık çalışanı enfekte oldu. Türkiye'de koronavirüsten enfekte olan ilk sağlık çalışanlarından olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Selçuk Köse de 35 günlük tedavinin ardından iyileşerek taburu oldu. 

''Hafıza kaybı yaşadım''

Hafıza kaybı yaşadığını söyleyen Dr. Selçuk Köse, “O günlere dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Hastaneye yatmadan 1 hafta öncesine kadar başlayan bir yüksek ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi şikayetlerim başlamış. Mevsimsel olarak düşünmüşüm ve tedaviye başlamışım. Daha sonra şikayetler gün geçtikte artmış solunum sıkıntısı da eklenince işin ciddiyetine varıp koronavirüse yakalandığımızı düşündüm. Hastanede yaptığım testler sonucunda koronavirüs testim pozitif çıkmış. Sonrasında da hastaneye yatışım gerçekleşmiş. Benim bilincim açıkmış ama o günleri hiç hatırlamıyorum tamamen aklımdan silinmiş. Hastaneye yatırıldıktan sonra ilaç tedavilerim başlamış. Bu arada yalnız giderek artan bir solunum sıkıntısı başlamış. Bundan ötürü solunum desteği almaya başlamışım" diye konuştu. 

''11 Nisan'da yoğun bakıma alındım''

Tedavi sürecinde kalbinin durduğunu söyleyen Köse, “Şu an koronavirüste kullanılan ilaç ilk kez benim üzerimde denenmiş. Sonrasında kök hücre nakli yapılmış. Ben hayata kavuşmuşum. Çünkü çok ciddi bir süreç, ilk başlarda benim hasta olduğum dönemlerde tanısı bilinmeyen tedavisi yapılamayan bir hastalıktı. 11 Nisan gibi yoğun bakımdan çıkarak normale servise alındım" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Haberleri