Kendine has tadıyla sofralık olarak talep gören Cimin üzümü, ince kabuğu ve iri tanelerinin yanında şeker oranının düşük olması dolayısıyla da tercih ediliyor. Demir eksikliğine iyi geliyor.
Sabahın ilk ışıklarında kentin bağlarında başlayan hasat mesaisinde üreticiler, narin yapısıyla meyvesine fazla dokunmadan topladıkları üzümleri kasalara doldurup satışa hazır hale getiriyor.
Cimin üzümünün kilosu Erzincan'ın Tercan ilçesinde 100 TL'den tezgâhlardaki yerini aldı. Siyah rengi ve puslu yapısıyla tanınan eski adı 'Cimin' olan Üzümlü ilçesinin güney kısımlarındaki bağlarda olgunlaşan siyah üzümün ilk ürünleri Erzincan'daki tüketiciye sunuluyor.
Yöre sakinlerinden Abdulkadir Gülmez ise üzümün Türkiye genelinde talep gördüğünü belirterek, "Tadıyla ve kendi doğal yapısıyla, üzerindeki dumanıyla bu yöre aittir. Başka bir yerde yetişmeyen, herkesin tadına bakmasını tavsiye ettiğim bir üründür. Bu yıl yağışların olmaması nedeniyle rekoltemiz yüksek." dedi.