Hapishanedeki Hükümlüyü Yaralayan Şüpheli ve 4 Kişi Tutuklandı

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu'na girip tutuklu Murat Bulut’u silahla bacağından yaralayan Musa Orhan ile kendisine yardım eden 4 şüpheli, tutuklandı.

Elazığ'da Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan olayda, tutuklu Murat Bulut'u silahla bacağından yaralayan Musa Orhan ile ona yardım eden 4 şüpheli tutuklandı.

Olay, 5 Temmuz tarihinde meydana geldi. Musa Orhan, cezaevinin çevresindeki tel örgüleri aşarak kuruma girmiş ve hükümlü Murat Bulut'a yönelik silahlı saldırıda bulunmuştu. Bulut, olayın ardından sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, Musa Orhan'ı yakalamak için çalışma başlatmış ve kısa sürede Orhan ile birlikte hareket ettiği belirlenen 4 şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak hapishaneye gönderilen şüphelilerin, saldırının detaylarına ilişkin ifadeleri alındı.

Ayrıca Elazığ'da yapılan bir diğer operasyonda ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan aranan 3 şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınan bu şüpheliler de adliyeye sevk edilerek mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiye Haberleri