3.4 ton uyuşturucunun sevkiyatını yapan 4 büyük baron yakalandı!

Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yle girdiği kanlı hesaplaşmayla gündeme gelen uyuşturucu baronu Orhan Ünğan ve bu kişinin eski eşi ile, 'Tilki Selim' lakaplı Selim Işık, Aydın Razaki ve Recep Özyacısı yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındı. Bu kişilerin sorumlu olduğu uyuşturucu 3.4 ton. El konulan 200 gayrimenkulün değeri 11 milyar TL. 85 otomobil ve 30 şirkete de el konuldu.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Polisi'nin merkezinde olduğu ve bir dizi başka birimin de destek verdiği operasyon, son dönemlerin en kapsamlı operasyonlarından biri olarak ifade ediliyor. Operasyonun kripto yazılım uygulaması Sky ECC'deki yazışmaların çözülmesi sonrası yapıldığı öğrenildi.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Ulaşılan bilgilere göre, uluslararası ölçekte uyuşturucu ticareti yapan ve son dönemlerde bu ticaretten elde edilen gelirleri aklama yoluna giden bir şebeke bir süre önce takibe alındı. Dün düğmesine basılan kapsamlı bir operasyon sonrası çok sayıda kişi yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yakalanan isimlerden dördü ise oldukça dikkat çekici.

BOŞANDIĞI EŞİ DE GÖZALTINDA

Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre "Hayalet" lakaplı Orhan Ünğan ile Ünğan'ın boşandığı eşi de gözaltına alınan isimler arasında. Ünğan'ın evinde yapılan aramada saat koleksiyonuna da el konuldu. Ünğan'ın bir yeğeninin ise firari konumda olduğu ifade edildi.

Uyuşturucu baronu Zindaşti, Orhan Ünğan’ın kardeşini öldürttü.

ZİNDAŞTİ, KARDEŞİNİ ÖLDÜRTTÜ

Yakalanan isimlerden Orhan Ünğan, uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile girdiği kanlı hesaplaşma ile gündeme gelmişti. Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, 2019’da Kadıköy’de uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirmişti. Anılan cinayetin gerisinde ise, Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi yer almıştı. Ünğan, 3 yıl önce de sahte kimlikle yurtdışına çıkmaya çalışırken gözaltına alınmış, sonrasında serbest bırakılmıştı.

ŞÜPHELİLER ARASINDA KUYUMCU DA VAR

Dev operasyon kapsamında özellikle 90'lı yılların bilinen uyuşturucu baronlarından 'Tilki Selim' lakaplı Selim Işık'ın da yakalandığı öğrenildi. Operasyon kapsamında kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Recep Özyıldız'ın yanı sıra Aydın Razaki de gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de, savcılığın talebi doğrultusunda, gözaltına alınan şüphelilerin, avukatları ile 24 saat görüşmelerini kısıtlama getirdi. Şüphelilere yönelik temel suçlama ise, 'Uyuşturucu, tefecilik ve suç gelirlerinin aklanması' iddiası.

EL KONULAN MÜLKLERİN DEĞERİ 11 MİLYAR TL
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk kez Halktv.com.tr'nin gündeme getirdiği operasyona ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, Orhan Ünğan, Selim Işık, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız'ın farklı ülkelerde ele geçirilen 3.4 ton uyuşturucudan sorumlu olduklarını kaydetti. Bakan Yerlikaya, uyuşturucudan elde edilen paralarını kuyumculuk, inşaat ve otel yatırımları ile aklandığını kaydetti. Operasyon kapsamında 11 milyar TL değerindeki 200 gayrimenkul, 85 otomobil ve 30 şirkete de el konuldu. Bu kişilerin bankadaki varlıklarına da el konuldu.

'YALNIZ YEME, BİR GÜN KUSTURURLAR'

Özellikle 1990'lı yıllarda güçlü bir etkinliği bulunan Selim Işık, JİTEM mensubu 'Yeşil' kod adı Mahmut Yıldırım'ın, bu kişiye yönelik söylediği "Ben sana a... k..., 'yapma' da demiyorum. 'Yap' diyorum. Ama ben sana diyorum ki oğlum yalnız yeme; akıllı ol. Yalnız yedirmezler adama. Yalnız yiyen adama da bir gün kustururlar..." sözleri ile hafızalarda yer alıyor.

Gözaltına alınan 'Tilki Selim' lakaplı Selim Işık

Türkiye Haberleri