CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halkçı Liseliler örgütü bugün Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaydı.
Sınır kapısında açıklama yapan Halk-Lis lideri Doğukan Kurnaz şunları söyledi:
"Bugün Halk-Lis ve CHP Gençlik Kolları olarak, yüzyıllardır barışın ve kardeşliğin sembolü olan, Alevi ,Sünni ,Hristiyan ,Kürt,Arap ve birçok etnik unsurun bulunduğu, farklı dillerin ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı kent Hatay’dayız.
Son yıllarda farklılıkların birlikteliğiyle birbirine kenetlenmiş insanların dayanışmasıyla ün salmış, orta doğunun incisi Hatay’ın karşı karşıya kaldığı sorunlar nedeniyle büyük bir üzüntü içerisindeyiz.
Bölgedeki savaşın en ağır faturasını ödeyen Hatay, birçok bombalı saldırıya, katliamlara, teröristlerin geçiş noktası olmaya devam etmektedir.
Bomba ve silah seslerinin altında yanlış dış politikanın bedelini ödeyen kentte kardeşlik dokusu hala ayakta ve insanların güzel bir gelecek için çağrı yaptığı, daha barışçıl bir dünya inşa etme arzuları kendini her daim belli etmektedir, bizi de en çok mutlu eden budur.
Halk-Lis olarak CHP Hatay İl Başkanlığı, Hatay İl Gençlik Kolları ve Hatay Halk-Lis Örgütümüzü ziyaret ederek bir kez daha barış mesajlarımızı vereceğiz.
Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miraslardan biri olan Yurtta Barış Dünyada Barış sözünün ne kadar önemli olduğunu Atatürk’ün şehri Hatay’da bir kez daha iyi bir şekilde anladık.
En kötü günlerde dahi vatanseverlik ve insanlık duygularından vazgeçmeyen Hatay’dan bir kez daha bildiriyoruz ki barış kazanacak, katiller kaybedecek! Dedi.
Halkçı Liselilerin programı Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Emel Korkmaz'ı ziyaret edecekler."
Gerçek Gündem