Halk TV Programcısı Murat Ağırel belgelerle cevap verdi

Halk TV Programcısı Gazeteci Murat Ağırel'in Türkiye'deki uyuşturucu ve kara para trafiğini anlattığı kitabı 'Havala' hakkında toplatılma kararı istenmişti. Murat Ağırel, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde "Kitabımı şikayet eden Ersan Şen değil. Ersan Şen ile birlikte çalışan avukat" demişti. O avukat'ın tweetlerine Murat Ağırel belgelerle cevap verdi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Halk TV Programcısı Murat Ağırel, Türkiye'den dünyaya yayılan uyuşturucu ve kara para trafiğini ve bunların devlet içerisindeki bağlantılarını anlattığı kitabı 'Havala' gündem olmaya devam ediyor. Kitabın toplatılması istemi ile şikayet edilmesi tartışılırken Ağırel köşesinde ""Kitabımı ve beni şikayet eden kişi Ersan Şen değil. Ersan Şen ile birlikte çalışan avukat" demişti.

Ağırel, kitabı şikâyet eden kişinin, 2022 yılında Mersin Limanı’nda 258 kilo kokain yakalatan Alaa Ben Khadra’nın kardeşi Ahmed Ben Khadra olduğunu ve daha önce et kaçakçılığından yargılanıp beraat ettiği bilgisini paylaşmıştı.

TÜM İDDİALARI REDDETTİ

Ağırel'in işaret ettiği o avukatın Ahmet Ekin olduğu da ortaya çıktı. Ekin resmi X hesabından yayınladığı mesajda, kitap toplatma talebi ile Ersan Şen'in bir alakası olmadığını iddia etti.

Ekin, "Şimdi de işlediğiniz suçlar üzerinden kitap satmak için “Mağdur Edebiyatı” yapıyorsunuz, PR yapmak adına, şikayet ve kitabınızın toplatılması talebiyle hiçbir ilgisi olmayan Ersan ŞEN’in ismini kullanıyorsunuz, yeni suçlar işlemeye devam ediyorsunuz, her bir suçunuz için ayrı ayrı yeni şikayetler hazırlıyorum" ifadeleri ile Ağırel'i hedef aldı.

MURAT AĞIREL BELGELERİ ORTAYA SERDİ

Av. Ahmet Ekin'in söz konusu paylaşımını alıntılayarak uzun bir cevap veren Murat Ağırel, Avukat Ahmet Ekin ile Avukat Ersan Şen'in yan yana olduğu bir fotoğrafı paylaşarak, "Önce şu fotoğrafı ekleyeyim. Ayrıca Ersan Şen, Muz yakalamalarını anlatması için senin beni aramasını söyledi ve sen beni aradın. İstersen belgesini paylaşırım. Öyle bağı falan yok diye milleti aptal yerine koymayın Mert olun" dedi.

Murat Ağırel, Ersan Şen'e sorduğu soruları da paylaşımında yayınladı:

"Avukatı Ersan Şen’e soru olarak soruyorum. Ersan Şen verdiği cevapta ‘’hayır öyle bir durum yok’’ diyor mu? Hayır demiyor. Ersan Şen’e cevaplaması için gönderdiğim sorulardan bir tanesi. Sorularıma telefonda cevap verdi ve verdiği cevabı kendisinin onayı ile ses kaydını, deşifresini alıp kitaba da ekledim. Ben iddiaları sorarım kişinin kendisi veya avukatı cevaplar. Deşifresini de ekliyorum."

Ağırel, Avukat Ahmet Ekin'e verdiği yanıtta şöyle devam etti:

"Siz Erşan ile birlikte çalışıyorsunuz. Zaten fotoğraflarınız paylaşımlarınızda bunu gösteriyor. Ayrıca Ersan Şen ,uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan Kadir Emin Batış, konteyner ve markalarında defalarca kokain yakalanan Ahmed Ben Khadra, en son 258 kg kokain yakalanan konteynerin sahibi Ahmed Ben Khadranın kardeşi Ali Sultan’ın avukatı. Ersan Şen, verdiği cevaplarda Ahmed Ben Khadra ve ETC Fruit adlı firmanın kokain yakalamalarında adının geçtiğini de Ali Sultan adlı kişinin garanti alarak ifade verdiğini beyan ediyor."

"HODRİ MEYDAN"

"Ne mutlu bana ki ekranlardan sözde Milliyetçilik martavalları ile halkı kandırıp, arka kapıdan ülkemin ve gençlerinin geleceğini karartan insanlarla iş tutanlardan değilim" diyen Ağırel, "Bu halkın hakkını gasp eden, yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan, gençleri uyuşturucu bataklığına boğan kişiler, uyuşturucu satıcısı, baron, dolandırıcı, sahtekar, terörist kim olursa olsun fark etmez. Yazarım, anlatırım, mücadele ederim" ifadelerini kullandı:

"Sayın Avukat . Elinizden geleni ardınıza koymayın. Gerçek ve doğru her zaman kazanır. Kitap satmak konusunda ne Kırmızı Kedinin ne de benim çok şükür sıkıntımız yok.6 kitabım var. Halkın desteği ile toplamda Milyonlarca satıldı. Bu ülkenin sırtına kene gibi yapışanlarla ve ülkemin gençlerini zehirlemeye çalışanlarla mücadele etmeye yazmaya, anlatmaya devam edeceğim. Sadece ben değil tüm Narkotik, Emniyet, Yargı, Muhafaza birimleri kimin kim olduğunu çok iyi biliyor.

Ne mutlu bana ki ekranlardan sözde Milliyetçilik martavalları ile halkı kandırıp, arka kapıdan ülkemin ve gençlerinin geleceğini karartan insanlarla iş tutanlardan değilim.

Evet, Ben hükümlüyüm. Şehidimizin şehadetini yücelttiğim bir tweet ile ceza aldım. Şehidimizi paylaşırken kim olduğuna, ne görev yaptığına bakmam.Bu topraklar uğruna can vermiştir. Ancak şehadet dilemem şayet bu suç ise bu suçu şerefle işlemeye, şehitlerimizi her zaman yad etmeye devam ediyorum.

Ne mutlu bana ki ekranlardan sözde Milliyetçilik martavalları ile halkı kandırıp, arka kapıdan ülkemin ve gençlerinin geleceğini karartan insanlarla iş tutanlardan değilim.

Amacınızı biliyorum.

Vız gelir, tırıs gidersiniz.

Her zaman söylediğimi bir kez daha söylüyorum ;

Bu halkın hakkını gasp eden, yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan, gençleri uyuşturucu bataklığına boğan kişiler, uyuşturucu satıcısı, baron, dolandırıcı, sahtekar, terörist kim olursa olsun fark etmez. Yazarım, anlatırım, mücadele ederim.

Tekrarlıyorum , Hodri Meydan!"

Türkiye Haberleri