Betonlaşmaya dikkat çeken Gürsel Tekin, "Şimdi diyeceksiniz ki, bu beton lobisiyle pazardaki fiyat artışı arasında nasıl bir bağ kurdun? 20 yıl önce İstanbul'un çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kadıköy'de, Ataşehir'de, Maltepe'de Ümraniye'de vatandaşlarımız kışlık ihtiyaçlarını bu tarlalardan karşılıyordu" dedi.
Bir zamanlar tarla, bahçe olan toprakların bugün betonlaşması üzerine başka illerden sebze-meyve getirildiğini ve bunun da masrafının pazara yansıdığını belirten Tekin, "Bu topraklar beton lobilerine teslim edildi" diyerek tepkisini dile getirdi.
'Yazık ettiler memlekete!'
Gürsel Tekin'in İstanbul'daki betonlaşmayı anlattığı sırada mikrofona yanaşan bir yurttaş "Eskiden buralar hep ağaçlıktı. Yazık ettiler memlekete!" diyerek isyan etti. Mevsimlerin değişmesinin gerekçesi olarak da betonlaşmayı gösteren yurttaş, pazardaki pahalılığa da dikkat çekti.
Mevsim sebzelerinin bile el yaktığına dikkat çeken vatandaşlar, "Yerden topladığımız şu otun yarım kilosunu 6 liraya aldım" dedi ve ekledi "Bir de sayın cumhurbaşkanımız çıkmış diyor ki 'Kıymanın kilosu 31 lira', komik! Nerede kıymanın kilosu 31 lira Allah aşkına ya? Dalga geçiyorlar bizimle adeta..."
Öğrenciler de veryansın etti!
Halk TV muhabiri Dilan Alp pazarda öğrencilere de mikrofon uzattı. Pazardaki pahalılığa veryansın eden öğrenci "100 liralık alışverişle iki poşet götürebildik" dedi. Bir evde dört kişi kaldıklarını belirten genç, "100 lirayla en fazla 2-3 öğün çıkartabiliyoruz" dedi. Yalnızca pazardaki pahalılığa değil, faturalara ve kira fiyatlarına da değinen öğrenci "Sadece elektrik sayaç okuma bedeli 42 lira gelmiş" diyerek bugünün Türkiye'sinde öğrenci olmanın zorluğunu da gözler önüne serdi.
'Bizim halimiz de harap'
Pazardan alışveriş yapan bir çiftçi de "Tezgahlar yangın yeri. Ben aslında çiftçiyim ama bizim halimiz de harap!" dedi.