Halk TV kameramanı Hopa'da ormanı korurken öldürülen kuzenini anlattı!

Artvin Cankurtaran'da ağaç kesim ihalesini kazanan Muhammet Ustabaş, tepki gösteren köylülere ateş açtı. Silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı 1 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Reşit Kibar'ın kuzeni HALK TV kameramanı Murat Kibar, cinayetin perde arkasını anlattı.

Artvin Cankurtaran'da orman parkı projesi için iş makineleri ormanlık alana girince köylüler kesim ekibine müdahale etti. Müdahale sırasında silahlı saldırı düzenlendi. İhaleyi alan kişi olduğu öğrenilen Muhammet Ustabaş'ın ateş açmasıyla 2 kişi yaralandı 1 kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Reşit Kibar'ın kuzeni HALK TV Kameramanı Murat Kibar, Buket Güler ile Haber Masası'na konuştu.

Reşit Kibar

"Reşit o bölgede yaşayan akrabalarımdan bir tanesi. O bölgede bir süreç başlıyor. Turizm alanı yapmaya yönelik olduğu söylenen bir süreç. Köylüler bir kooperatif kuruyorlar. Oradaki olaylara tepki gösteriyorlar. Aslında o bölgeden maden çıkarmak istediklerini söylüyor köylüler.

"AMAÇLARI TURİZM YAPMAK DEĞİL, MADEN ÇIKARMAK"

slında amaç turizm değil. Mücadele pandemiden bu yana devam ediyor. Şirket çalışanları kesilecek ağaçları işaretleyince köylüler, işaretleri yok etmek istiyor. Daha sonra o köylüler gözaltına alındı.

"DAHA DÜN SES KAYDI ATMIŞ"

Başka bir planları var onların. Reşit de bunlara tepki gösteriyordu. Ailesi perişan zaten. Dün akşam Reşit abinin ses kaydını dinledim. "Gidip sesimizi çıkaralım. Tepki gösterelim." diyor.

Türkiye Haberleri