Halil Falyalı cinayetinde, Girne'de görülen davada karar çıktı

Bahis baronu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesi davasında karar açıklandı. Ömer Tunç ömür boyu, Veysel Sare 35 yıl, Musa Çiçek ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise cinayeti işlemekle suçlanan Mustafa Söylemez ise 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Anılan dosya İstinaf Mahkemesi'nde.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kumarhane işleten Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesi davasında karar verildi. Ömer Tunç, Veysel Sare ve Musa Çiçek hakkında verilen ceza kararları bugün açıklandı.


Şebekeye ilişkin organizasyon şeması dava dosyasına girdi.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Mahkeme, Ömer Tunç'u ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Davada 17 suçtan mahkum edilen Tunç, en ağır cezayı aldı.


Halil Falyalı, Şubat 2022'de otelinden evine giderken öldürüldü.

UZUN YILLAR HAPİS

Veysel Sare, 35 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, Sare'nin suçlarını detaylı bir şekilde değerlendirdi ve bu kararı verdi.


Mustafa Söylemez, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

20 YIL HAPİS

Musa Çiçek ise 20 yıl hapis cezası aldı. Çiçek'in cezası, diğer sanıklara kıyasla daha hafif oldu.

SÖYLEMEZ'E 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Halil Falyalı cinayeti nedeni ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise karar bu yılın başında çıkmıştı. Mahkeme, anılan davada 'Söylemezler Çetesi' mensubu Mustafa Söylemez'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Anılan davada Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız’a ise 25’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmişti.


Halil Falyalı, daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

Türkiye Haberleri