Hakları almak için iş bıraktılar taleplerini kabul ettirdiler

İstanbul ve Kocaeli'nde çalışma koşullarının iyileştirilmesi için iş bırakan işçilerin talepleri kabul edildi. İşçilerden Kürşat Bildircin süreci halktv.com.tr'ye anlattı

İstanbul Arnavutköy’de getir deposunda çalışan ve maaşların iyileştirilmesi, yemek şirketinin değiştirilmesi ve iş yerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSİG) kurallarının hayata geçirilmesi talebiyle iş bırakan işçilerin direnişi kazanımla sonuçlanmıştı. Kocaeli Dilovası getir işçileri de aynı taleplerle başlattıkları direniş dün itibariyle zaferle sonuçlandı. İşçilerin, yönetimle gerçekleştirdiği müzakereler sonucunda hazırlanan 12 maddelik talep listesi tamamen onaylandı ve gerekli düzenlemelere bugün itibariyle başlandı.

İŞTE KABUL EDİLEN O TALEPLER

İşçilerin 12 maddelik listesinde şu maddeler yer aldı:

Yemekhane Şirketinin Değiştirilmesi: Mevcut yemekhane şirketinin hijyenik standartlara uymadığı ve çalışanların sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle şirketin değiştirilmesine karar verildi.

Taşeron Firmalarda Usulsüzlüklerin Düzeltilmesi: Taşeron firmalarda tespit edilen usulsüzlüklerin giderilmesi için gereken önlemler alınacak.

Çalışanların Kadroya Alınması: Taşeron firmalarda çalışan işçilerin kadroya alınması talebi yerine getirildi.

Kuralların Uygulanması: İçeride uygulanan kuralların yetersiz olduğu ve bazı yöneticilerin kuralları ihlal ettiği belirtilmişti. Bu konuda gereken düzenlemeler yapılacak ve Özge Yücel hakkında gerekli işlemler başlatılacak.

Profesyonel Ekip Oluşturulması: İş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman bir ekip oluşturulacak ve bu konuda profesyonel destek sağlanacak.

Maaş Artışı: İşçilerin düşük maaşlarına yapılan müdahale ile ücretlerin arttırılması gibi ifadeler yer alıyordu.

SÜRECİ HALKTV.COM.TR'YE ANLATTI

Arnavutköy getir direnişinin en başından bu yana işçi mücadelesinin içinde olan getir depo işçisi Kürşat Bıldırcın kazanılan zaferleri şu şekilde anlattı

"Sendikaya üye 150 kişi çalışanımız biz çıkarıldık diye iş bırakıp dışarı çıktılar eylem bu şekilde başladı aslında

Çalıştığımız koşullarda verilen maaşlar hem insanca değildi hem de insanların sağlığıyla oynuyordu. İçerde hijyenik şartları yoktu İki tane taşeron firmamız var. Orada usulsüzlükler vardı. Bodrum'a gerçeği yansıtmıyordu. Bununla alakalı bir şikayetimiz vardı. rahatsız olduğumuz On iki maddenin tamamını kabul ettirdik ve zaferle sonuçlandı.. Bizden sonra da Dilovası Getir işçileri aynı eylemi gerçekleştirdi ve dün itibariyle zaferi kazandılar. Bizler Getir depo emekçileri olarak depolarda da aynı hakların alınması için de mücadelemizi sonuna kadar devam edeceğiz. dedi.

Türkiye Haberleri