Hakkari’de kar esareti! Evler kara gömüldü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeniışık Köyü’nde, kar kalınlığı yer yer 2 metreyi geçti. Köyde bulunan tek katlı evler ve ahırlar kara gömüldü.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 4 gün önce başlayan ve aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, hayatı felç etti. Merkezde kar kalınlığı yarım metreye ulaşırken yüksek kesimlerde 2 metreyi geçti. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniışık Köyü’nde evler ve ahırlar kara gömüldü.

Kar nedeniyle kapanan köy yolu ise Yüksekova İlçe Özel İdare ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

“EVLERİMİZ ADETA KARA GÖMÜLDÜ”

Köy sakinlerinden Celil Çelçok, konuya ilişkin "Uzun yıllardır bölgemizde bu kadar kar yağmamıştı, inşallah bereketli olur. En son 2019'da köyümüzde 1 metreye ulaşan kar görmüştük. Ancak bu yıl çok kar var. Kar kalınlığı bazı yerlerde 4 metreyi buluyor" sözlerini sarf etti.

Bir başka köy sakini Muhyettin Çelçok ise, "Bu sene oldukça zorluk çekiyoruz. Evlerimiz, ahırlarımız adeta kara gömüldü" ifadelerini kullandı. (DHA)

Türkiye Haberleri