Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün ve hafta sonu için hava tahmin haritasını yayınladı. Pek çok kentte vatandaşlar güne sağanak yağışla uyandı. Peki bugün ve hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün (12 Temmuz Cuma) yayınladığı hava tahmin raporuna göre sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde ancak pek çok kentte yağış var.

MGM'nin bugüne dair hava tahmin raporu şöyle:

"Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Ardahan çevreleri, Kars'ın kuzey kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, yarın (Cuma) öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojinin hafta sonu raporuna göre ise Marmara'nın kuzeyi ve batısında sıcaklıklar yüksek seyrediyor. Doğu Anadolu'da bir yağış beklentisi yok ancak iç kesimler gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. İşte Meteorolojinin cumartesi ve pazar hava tahmin haritası:

Türkiye Haberleri