'Gurbetçi Sezonu' Açılıyor

Avrupa'daki gurbetçiler, yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.

Bu yıl da gurbetçiler, ana vatanlarına gelmek için yollara düştü. Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere Türkiye'ye girişleri hızla devam ediyor. Haziran-Ağustos ayları arasında yaşanan "gurbetçi sezonunda" geçen yıl 2 milyondan fazla kişi Türkiye'ye gelmişti. Bu yıl ise gelişlerin %15 artması bekleniyor.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında özellikle güvenlik önlemleri artırıldı. Kapıkule'de personel sayısı artırılarak gurbetçilerin bekleme süreleri en aza indirilmeye çalışılıyor. Pasaport kontrol noktaları 14'e çıkarıldı ve teknik altyapı güçlendirildi.

GEÇEN YIL 400 BİNİ AŞKIN GURBETÇİ SINIR KAPISINDAN GİRDİ

Geçen yıl en yoğun günlerde gümrük sahasında araç başına 20 ila 25 dakika arasında bekleme süresi yaşanmıştı. Bu yıl ise bu süreyi daha da azaltma hedefi var. Gurbetçi sezonunun başladığı 1 Haziran'dan bu yana Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarından günlük ortalama 5,400 araç geçişi sağlandı ve 400,550 kişi Türkiye'ye giriş yaptı.

TEMMUZ'DA GURBETÇİ AKINI BAŞLAYACAK

Kapıkule Sınır Kapısı, hem yolcu hem de araç trafiğinin büyük bir kısmını yönetti. İpsala ve Hamzabeyli sınır kapıları da yoğunluk bakımından ön plana çıktı. Pazarkule ise diğer sınır kapılarına göre daha az kullanıldı. Temmuz ayı başlarından itibaren Avrupa'daki okulların tatil olmasıyla birlikte gelişlerin daha da artması bekleniyor.

Türkiye Haberleri