Günlerdir ayakta olan Artvinliler, tutuklanan Dursun Ali Koyuncu için yürüdü

Artvin Cankurtaran'da ormanı savunurken öldürülen Reşit Kibar için Artvin günlerdir ayakta. Reşit Kibar'ın öldürülmesi yanı sıra bugün tutuklanan Dursun Ali Koyuncu için binlerce Borçka ve Hopalı yürüyüş düzenledi.

Haber: Murat KİBAR/ HALK TV
Düzenlenen yürüyüşte basın açıklamasını okuyan Halkevleri yöneticisi Nurcan Altunkaya, Reşit Kibar'ın ölümü ve Dursun Ali Koyuncu'nun tutukluluğuna karşı mücadelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Hopa Parkı’nda toplanarak yürüyüşe geçen kitleye hitap eden Halkevleri üyesi Atakan Asılbay ise “Doğasına sahip çıkarken katledilen Reşit Kibar’ı öldüren silahı veren Fikret Merttürk’ü serbest bırakan savcılığa karşı yürüyoruz. Bugün doğasını savunuyor, çete, devlet, sermaye üçgenini anlattığı için tutuklanan Dursun Ali Koyuncu için yürüyoruz. Buradan da ilan ediyoruz, susmayacağız, korkmayacağız, itaat etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

'BAŞKA TÜRLÜ ORMANI KORUYAMAYIZ'
Yürüyüşte yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Reşit abiler var olduğu sürece bu toprakları emperyalistlere, sermayedarlara, şirketlere teslim etmeleri o kadar kolay olmayacak. Hepimiz birer Reşit Kibar olmak zorundayız. Başka türlü bu ormanları koruyamayız. Hepimiz Metin Lokumcu olmak zorundayız. Başka türlü bu dereleri koruyamayız."

'SİLAHI VEREN TUTUKLANSIN'
"Ormanlarımızı, derelerimizi koruyacağız" diyen Asılbay "Bu memleketin hiçbir yerinde eksilmeyecek, dünden daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde doğamızı, yaşamlarımızı, emeğimizi yağmalayanların karşısında duracağız" ifadelerini kullandı. Asılbay, Reşit Kibar'ı vuran silahı temin eden Fikret Merttürk'ün tutuklanması talebini yineledi.

Türkiye Haberleri