Gümrükte Dev Kaçakçılık Operasyonu

Mersin ve İstanbul gümrüğüne yapılan operasyon nefes kesti. Gümrük Muhafaza ekipleri kaçak eşyaları gümrükten geçirmeye çalışanlara yaptığı operasyonda 521,1 milyon 100 Bin lira ele geçirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü risk analizi ve istihbarat çalışmaları neticesinde, usulsüzlük yaptığı belirlenen bir firmaya ait konteynerler mercek altına alındı.

505 MİLYON LİRA KAÇAK EŞYA YAKALANDI

Gerçekleştirilen operasyonda, plastik ham maddesi olarak beyan edilen konteynerlerde, çeşitli markalara ait cep telefonlarından kol saatlerine, güneş gözlüklerinden oyun konsollarına kadar yaklaşık 36,3 ton ağırlığında ve piyasa değeri yaklaşık 505 milyon lira olan kaçak eşya ele geçirildi.

Aynı zamanda, İstanbul ile İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri ekipleri tarafından Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nde de operasyon düzenlendi. Yapılan incelemelerde, piyasa değeri yaklaşık 16 milyon 100 bin lira olan 230 bin paket yabancı bandrollü kaçak sigaraya el konuldu.

Bakanlığın açıklamasına göre, iki operasyonda toplamda 521 milyon 100 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

Türkiye Haberleri