Gülistan Koçyiğit o anları Halk TV'ye anlattı!

Meclis'te çok sayıda yumruklu kavgaya karışan AKP'li Alpay Özalan, DEM Partili Gülistan Koçyiğit'i yaraladı. Gülistan Koçyiğit, yaşanan arbede anlarını ilk Halk TV'ye anlattı. Koçyiğit, "Kaşım açıldı, dikiş atıldı şu an durumum iyi. Grup başkanları bu saldırıyı engelleyebilirdi. Bu anlık bir olay değil planlı bir durumdur. " dedi.

Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini “yok” kabul eden AYM kararından sonra muhalefetin imzalarıyla toplanan TBMM’de, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüdeki Ahmet Şık'a yumruk attı.

KOÇYİĞİT YARALANMIŞTI

Kavgada DEM Partili Gülistan Koçyiğit kaşıhdan yara aldı, CHP'li Okan Konuralp'in ise kaşı yarıldı.

MECLİS MERDİVENLERİNDE KAN İZLERİ

Koçyiğit'in çıkan arbedede yaralandı. Koçyiğit'e ait olan kan izleri merdivenlerde görüldü. Meclis Başkanlık Divanlığı önünde görülen kan lekeleri görevliler tarafından temizlendi.

KOÇYİĞİT İLK KEZ KONUŞTU

Meclis'te yaşanan arbedede yaralan Gülistan Koçyiğit, ilk kez Halk Tv'ye konuştu. Koçyiğit, yaşanan arbede anlarını ilk kez anlattı.

"Zaten ilk konuşmada da Ahmet Şık konuşmaya başladığı zaman yine aynı şekilde bir saldırı girişimi oldu. O nedenle ara verildi. İkinci turda Ahmet vekil tekrar konuşmaya başladığında AKP grubundan yine sesler ve ayağa kalkan milletvekilleri olunca bizzat kendim AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in yanına gittim.

"SAKİNLEŞTİRMELERİNİ İSTEDİM"

Grubunu sakinleştirmesi gerektiğini, mevcut durumun şiddete yol açabileceğini, bunu yapmamaları gerektiğini söyledim.

Yine Özlem Hanım oradaydı, Özlem Hanım’a lütfen engelleyin bu iş şiddete doğru gidiyor dedim. Ben bunları söylerken orada Alpay'ın Ahmet vekile yürüdüğünü gördüm.

KURGULANMIŞ BİR SALDIRIYDI

O sırada zaten koşarak gittim araya girdim. Öyle darbelenmiş oldum. Ayırma çalışırken çünkü Ahmet vekil kürsüde ve yalnızdı. Onlar hızlı bir şekilde organize olup geldiler. Çok önceden kurgulanmış bir saldırıydı. Bu münferit bir olay değil. Planlanmış, kurgulanmış 'biz bunlara saldıralım, linç edelim' üzerine bir saikle gelmişlerdi. Grup Başkanları bu saldırıyı engelleyebilirdi.

Planlıydı, yol verildi, ekipleri ayarlamışlardı. Bunu bir yöntem olarak AKP uzun süredir muhalefete karşı kullanıyordu. Kesinlikle ceza alması gerekiyor."

Türkiye Haberleri