Gübre İçinde Kadın Cesedi Bulundu: Katili Tanıdık Çıktı, 3 Yıl Önce Öldüreceğini Söylemiş!

Bursa'da zeytinliğe getirilen hayvan gübresinin içinde cesedi bulunan Suriye uyruklu Efya El Yasin'in (24) cinayet şüphelisi eşi Kusay El Yasin için kırmızı bülten çıkarıldı. Halktv.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre Kırmızı bülten çıkarılan El Yasin'in 2021 yılında da eşiyle birlikte olduğu bir kişiyi öldürdüğü kaçarken yakalanınca da töremize göre eşimi de öldürmem gerekir dediği ortaya çıktı.

Olay, 25 Ocak 2023'te meydana geldi. Orhangazi Yeniköy Mahallesi'nde oturan B.S.'nin siparişi üzerine zeytin bahçesine hayvan gübresi getirildi. B.S. ağaçların köklerine atmak için kepçeyle gübreyi taşırken, ceset buldu. İhbar üzerine zeytinliğe jandarma ekipleri sevk edildi. Tanınmayacak halde olan ceset, incelemenin ardından ölüm nedeni ve kimliğinin tespiti için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. İncelemede, boğazı kesilerek öldürülen kişinin Suriye uyruklu Efya El Yasin olduğu, cinayetin 2 ay önce işlendiği tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bursa'da 4 kişiyi gözaltına aldı. Gübrenin temin edildiği çiftlik sahibinin de ifadesine başvuruldu. Cesedin bulunduğu bahçede ve çiftlik evinde jandarma, dedektörle suç aleti aradı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Efya El Yasin ile eşi Kusay El Yasin'in, hayvan gübrelerinin satın alındığı çiftlik evinde çalıştıkları, olaydan 2 ay önce ise işten ayrıldıkları belirlendi. Cinayet şüphelisi Kusay El Yasin'in yakalanması için özel ekip kuruldu. Yurt dışına kaçtığı değerlendirilen şüphelinin yakalanması için Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

SURİYELİ KATİL TANIDIK ÇIKTI

Eşini öldürdükten sonra kayıplara karışan Kusay El Yasin'in ilk cinayeti olmadığı ortaya çıktı. Yasin'in 2021 haziran ayında Konya Karatay'da da eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü Abdullah Mansur El Kaddas'ı bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Suriye'ye kaçarken gözaltına alınan Kusay El Yasin o zamanlar verdiği ifadesinde, "Arkadaşım olan Abdullah Mansur El Kaddas'la aynı çiftlikte çalışıyoruz. Sürekli olarak evime gidip geliyor. Eşim Efya El Yasin'le ilişkisi olduğundan şüphelendim. Olay günü Abdullah El Kaddas'ın telefonunda eşimin fotoğraflarını gördüm. Evimizde eşimle yüzleştirmek istedim. Bu sırada Abdullah Mansur El Kaddas kaçmaya başladı. Peşinden koşup yakalayarak bıçaklayıp öldürdüm.

TÖREMİZE GÖRE EŞİMİ DE ÖLDÜRMEM GEREK

Eşim Efya El Yasin'de kaçtı. Ancak onu aramadım. Bende Suriye'ye kaçmak isterken yakalandım. Ama töremize göre eşimi de öldürmem gerekiyor" dediği öğrenildi.

Türkiye Haberleri