Gözaltına Alınan Öğretmenler için Suç Duyurusu!

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto eden öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren KESK Eskişehir Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TBMM'ye yürümek isteyen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın yürüyüşlerinin polis tarafından engellenip öğretmenlere müdahale edilerek gözaltına alınmasına ilişkin KESK Eskişehir Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu, “En doğal ve demokratik haklarımızı kullanmamızın yasa dışı bir şekilde engellenmesi ve sendika üye ve yöneticilerimizin şiddet kullanılarak gözaltına alınması kabul edilemez” diye konuştu.

"Dün, sendikamız üye ve yöneticileri gün içinde defalarca polis şiddetine maruz kalmış aralarında MYK üyelerimiz, şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin de olduğu 11 arkadaşımız işkence ve kötü muamele edilerek gözaltına alınmıştır.

"SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIZ"

En doğal ve demokratik haklarımızı kullanmamızın yasa dışı bir şekilde engellenmesi ve sendika üye ve yöneticilerimizin şiddet kullanılarak gözaltına alınması kabul edilemez. Eylem alanında ve gözaltılar sırasında polis şiddeti ile yaralanan yönetici ve üyelerimize yönelik hukuk dışı müdahalede bulunulmuştur. Eğitim ve bilim emekçilerinin haklarına ve taleplerine sahip çıkmasını polis şiddeti üzerinden engellemeye çalışanlara karşı suç duyurusunda bulunacağımız bilinmelidir.

Türkiye Haberleri