Gösteri ve yürüyüşlere iki günlük yasak!

Bitlis'te gösteri ve yürüyüşler iki günlük süreyle yasaklandı. Valilik, açıklama yaptı. Etkinliklerin, 2 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Bitlis Valiliği, il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları ile etkinliklerin, 2 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülke gündemindeki olaylarla ilgili terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde izinsiz gösteri yürüyüşü, protesto eylemi, oturma eylemi ve şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, bu eylem ve etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, bu eylemlerde toplumun bir kesiminin sinir uçları tabir edilen hassas noktalarına hakaret, aşağılayıcı ifadeler veya içeriklerde bulunularak toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmiştir.

2 GÜN SÜRECEK

Bu kapsamda, Bitlis coğrafi sınırlarında 1 Ağustos saat 15.00'ten 2 Ağustos saat 23.59'a kadar 2 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç, düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava ve kapalı yer toplantıları 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili hükümlerine, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin İl İdaresi Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği yasaklanmasına karar verilmiştir."

Türkiye Haberleri