Gezeravcı'nın adı ile 600 bin kişiyi kandırdılar

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğu ve uzaydan yaptığı paylaşımlar konuşulmaya devam ediyor. Ülke gündeminde önemli bir yer tutan Gezeravcı'nın adı bu defa bir sahte hesap olayıyla gündeme geldi.

Instagram'da "alpergezeravci" kullanıcı adını kullanan bir hesap Gezeravcı'nın ağzından birsoru-cevap paylaştı.

Hesabın fan hesabı olduğunun anlaşılamaması nedeniyle pek çok haber sitesi, söz konusu yanıtları gerçekten Alper Gezeravcı'nın yanıtlarıymış gibi paylaştı.

Hayran sayfası, gerçek Alper Gezeravcı sanıldığı için 600 bin takipçiye ulaştı.

Alper Gezeravcı'nın adını kullanarak yapılan sahte soru-cevap paylaşımı, Türkiye'de sosyal medyadaki sahte haber ve paylaşımların yaygınlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu tür paylaşımlara karşı dikkatli olmak ve paylaşılan içeriklerin doğruluğunu teyit etmek, sosyal medyadaki bilgi kirliliğini azaltmak için önemli bir adımdır.

Alper Gezeravcı'nın resmi Instagram hesabı "astroalper" iken, sahte hesap "alpergezeravc" olarak geçmektedir. Bu hesap, profil açıklamasında açık bir şekilde "Sayfamız, Alpergezeravcı ve axiom 3ü tanıtmak amacıyla kurulmuş sayfadır." ifadelerini kullanmaktadır.

Ancak bu açıklama, pek çok kişi tarafından dikkate alınmamış ve sahte hesaptaki paylaşımlar gerçekmiş gibi paylaşılmıştır.

Bu tür paylaşımlara karşı dikkatli olmak ve paylaşılan içeriklerin doğruluğunu teyit etmek, sosyal medyadaki bilgi kirliliğini azaltmak için önemli bir adımdır.

Sahte hesapları tespit etmek için aşağıdaki noktalara dikkat edilebilir:

Hesabın takipçi sayısına bakın. Çok kısa sürede çok sayıda takipçiye sahip olan hesaplar genellikle sahtedir.

Hesabın profil fotoğrafına ve açıklamasına bakın. Profil fotoğrafı ve açıklaması profesyonel olmayan ve tutarsız olan hesaplar genellikle sahtedir.

Hesabın paylaşımlarına bakın. Paylaşımların içeriği ve üslubu genellikle profesyonel olmayan ve tutarsız olan hesaplar genellikle sahtedir.

Paylaşılan içeriklerin doğruluğunu teyit etmek için aşağıdaki noktalara dikkat edilebilir:

Paylaşımın kaynağını kontrol edin. Paylaşım, güvenilir bir kaynaktan mı yapıldı?

Paylaşımın içeriğini araştırın. Paylaşım, başka kaynaklarda da yer alıyor mu?

Paylaşımın doğruluğunu teyit eden başka bir kaynak var mı?

Bu noktalara dikkat ederek, sosyal medyadaki sahte haber ve paylaşımlardan kendinizi koruyabilirsiniz.

Türkiye Haberleri