Genelev Patroniçesi Manukyan'ın Yaşadığı Daire Satılıyor: İşte İstenen Rakam!

80'li ve 90'lı yıllarda Türkiye'de vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın Şişli'de bulunan dairesi satışa çıktı. Şişli Camii'nin tam karşısında yer alan yedi katlı binanın dördüncü katında bulunan daire için istenen rakam ise 12 milyon 775 bin lira.

Bir dönem Türkiye'nin en çok konuşulan isimlerinden olan genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın Şişli'de bulunan dairesi satışa çıktı. Şişli Camii'nin tam karşısında yer alan yedi katlı apartmanın dördüncü katındaki karşılıklı iki daireden oluşan bu dairenin satış fiyatı 12 milyon 775 bin lira olarak belirlendi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre daire, Manukyan'ın uzun yıllar yaşadığı ve 2001 yılında vefat ettiği yer olarak biliniyor. 4 oda ve 1 salondan oluşan dairenin içi tamamen yenilenmiş durumda. 170 metrekarelik daire, Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bakıyor.

Matild Manukyan, 80'li ve 90'lı yıllarda Türkiye'de genelev işletmeleriyle tanınan bir figürdü.
Altı kez vergi rekortmeni olan Manukyan, lüks yaşam tarzı ve yaptığı hayırseverlik çalışmalarıyla da dikkat çekiyordu. 2001 yılında vefat eden Manukyan'ın geride kalan serveti ve Huzur Palas'taki daireleri mirasçılık davalarına konu oldu.

Dairenin satışına aracılık eden emlak firması yetkilisine göre, daireye yoğun bir ilgi var. Dairenin tapusu Matild Manukyan'ın torunları Dora ve İlda Çilingir'e ait.

Huzur Palas'ın 3. katında Matild Manukyan Müzesi bulunuyordu. Bu daireler de kısa süre önce bir inşaat şirketine satıldı.

EVİN ÖNÜNDE BOMBALI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Manukyan, 27 Eylül 1995'te Huzur Palas'a girerken bombalı saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda Manukyan'ın koruması ve şoförü hayatını kaybetmişti.

Türkiye Haberleri