Gençleri iş vaadiyle dolandırıp Ankara’ya götürdüler!

Merkez Batman olmak üzere Ankara ve Muğla’nın da dâhil olduğu üç ilde dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. 11 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre ‘devlet memuru olarak atanma’ ve ‘kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme’ vaadiyle gençleri dolandıran çeteye, Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

10 MİLYON LİRA TOPLAMIŞLAR

Operasyonda Ş.K.Y. isimli şüphelinin liderliğinde hareket eden 13 şüpheli tespit edildi. Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devlet makamlarında bağlantıları olduğu aldatmacasıyla şüphelilerin mağdur şahıslardan 700 bin - 800 bin lira civarında para talep ederek toplamda yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği, şahısların inandırıcılık katmak ve oyalamak için mağdurları Ankara'ya götürdükleri, ev kiraladıkları, otellerde barındırdıkları, bakanlık binalarına şahıslar ile birlikte gittikleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Orman bakanlıkları adına mağdurların atanma, işe başlama yazılarını içeren resmi belge süsü verilmiş, sahte evrak, barkod düzenledikleri ve bunları mağdurlara verdikleri tespit edilmiştir. Şüphelilerden 2'sinin tutuklu, 1'inin yurt dışında olduğu anlaşılmış, Batman merkezli Muğla ve Ankara'da eş zamanlı yapılan operasyon ile 11 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, mağdurları aldatmada kullanılan ve sahte olduğu değerlendirilen çok sayıda evrak ele geçirilmiştir."

Yakalanan sanıklara yönelik işlemler, emniyette devam ediyor.

Türkiye Haberleri