Genç kız okul etkinliği için gittiği teknede taciz edildi!

Marmaris'te okul etkinliği için gelen Hacettepe Üniversitesi öğrencisi D.K., teknede gerçekleşen etkinlikte bir erkek öğrencinin ‘'cinsel saldırısına'’ maruz kaldığını iddia ederek, şikayetçi oldu. Genç kadının şikayeti üzerine şüpheli Y. E. Ö. tutuklandı. D.K., faille daha önce tanışmadığını belirterek, tacize uğradığı gün yaşadıklarını anlattı.

8 Eylül 2024 tarihinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 üniversitenin Yelken Toplulukları tarafından düzenlenen etkinlikte, okulu Hacettepe Üniversitesi adına etkinliğe katılan 25 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi D.K., ODTÜ’de okuyan 1. sınıf öğrencisi Y.E.Ö.’nün cinsel saldırısına uğradı.

CİNSEL SALDIRI RAPORLA KANITLANDI

Genç kadın, 9 Eylül’de şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında tanık ifadeleri dinlendi ve şüpheli Y.E.Ö., 10 Eylül’de tutuklandı. Adli Tıp Kurumu’ndan 11 Eylül’de genç kadının ''cinsel saldırıya uğradığının tespit edildiğine'' ilişkin rapor geldi.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli hakkında ''Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı'' suçundan hakkında dava açılmasına ilişkin fezlekesini 16 Eylül’de hazırlayıp Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

D.K., faille daha önce tanışmadığını belirterek, tacize uğradığı gün yaşadıklarını anlattı.

"ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE ÇOK RAHATTI"

''10 Eylül’de avukatımla adliyede buluştuk. Fail erkek arkadaşları ile birlikte adliyedeydi ve hepsi çok rahattı. Ben savcılık tarafından adli tıpa sevk edildim. Fail de o gün tutuklandı. Avukatım bana Marmaris’ten güvenli bir yer buldu. 11 Eylül’de tekrar avukatımla ifademi yenilemeye gittik. Çünkü ilk ifademi, bana avukat atanmadığı için tek başıma vermiştim. Avukatımla birlikte ifademe geçilmeyen bilgileri savcılıktan tekrar verdim. 12 Eylül’de Ankara’ya döndüm.

"CEZASINI İNDİRİMSİZ BİR ŞEKİLDE ALMALI"

Kendi üniversitemdeki Cinsel Tacizi Önleme Birimi ile iletişime geçtim. Geceleri uyuyamıyorum. Kabuslarla uyanıyorum. Psikolojik destek almaya başladım, doktorumun bana verdiğini ilaçları kullanıyorum. Şahsın, hak ettiği cezayı indirimsiz bir şekilde almasını istiyorum. Avukatımı, yaşadığı şiddeti susmayan kadınların haberleri sayesinde bulabildim. Avukatıma ulaşana adar hiç bilmediğim bir şehirde yapayalnızdım. Susmayın. Saldırının mağduru ya da mağdurun yaşadıklarına tanık olan biriyseniz sessiz kalmayın. ‘İftiraya uğrarım, bana inanmazlarsa’ diye korkmayın. Yaşadığınız saldırının tek ve en büyük tanığı sizsiniz. Mücadele etmekten asla vazgeçmeyin."

Türkiye Haberleri