Gelin Damatları Kızdıran Berber ve Kuaför Kararı

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararı, dün itibarıyla berberlerde uygulamaya konuldu. Gelecek haftadan itibaren ise kuaförler de pazar günleri hizmet vermeyecek. Karar gelin ve damatları kızdırdı.

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğu getirmesi, sektörde ve halk arasında tartışmalara yol açıyor. Yapılan anket sonucunda kapalı olacak gün olarak pazar seçilmesi, düğün ve özel günler için yoğun talep gören kuaförleri ve gelinleri zora soktu.

Dün itibarıyla berberler haftanın bir günü kapatma uygulamasına başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren ise kuaförler de bu uygulamaya dahil olacak. Pazar günü kapatma kararı, düğün ve özel günler için yoğun talep gören kuaförleri ve gelinleri zora soktu.

Show Haber'e konuşan Kuaförler Derneği Başkanı Sabit Akkaya, pazar gününün haftanın en işlek günü olduğunu ve bu tarihin kapatma için uygun olmadığını savundu. Akkaya, "Neden pazar günü? Haftanın ölü günü olan pazartesi günü yapsınlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Düğün hazırlığındaki çiftler de bu durumdan olumsuz etkilendi. Damatlar düğünden bir gün öncesine randevu alırken, gelinler ise düğün öncesinde ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı.

Türkiye Haberleri