Gazeteci Latif Sansür, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ilişkin soruşturma tartışmalarıyla ilgili yayımladığı videonun ardından “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla gözaltına alındı.
Aydınlı Gazeteci Latif Sansür, bugün öğle saatlerinde gözaltına alındı. Sansür’ün, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen işlem kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.
Sansür, bir gün önce yayımladığı videoda, İstanbul merkezli rüşvet ve irtikap soruşturmasına ilişkin tartışmalara değinmişti.
Videoda, soruşturma sürecini başlattığı öne sürülen kişinin Kuşadası’nda emniyet, savcılık ve CİMER üzerinden başvuru yaptığı, ancak sonuç alamayınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gittiği iddiasını dile getirmişti.
İhbaraydın'ın haberine göre; Sansür’ün, imar ve rüşvet iddialarına ilişkin mağdur olduğunu belirten bir kişiyi kaynak göstererek hazırladığı haber ve açıklamalar nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.