Gayrimenkul dolandırıcılarına 7 gözaltı

Kütahya'da arsa projeleri üzerinden satış yaparak para toplayan ve daireleri sahiplerine teslim etmeyerek dolandırıcılık yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Gayrimenkul şirketi proje göstererek konut satışı yaptı ancak daireleri sahiplere teslim etmedi. Şikayet üzerine inceleme başlatan Kütahya Emniyeti, şirketin daire sahipleriyle olan sözleşmelerine aykırı işler yaptığı ve inşaatları yarıda durdurduğunu tespi etti.

ONLARCA MAĞDUR VAR

Soruşturma safhasında 38 mağdur ve 5 kişinin ifadesine başvuran ekipler, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla nitelikli dolandırıcılıktan operasyon düzenledi.

45 ADET KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ BULUNDU

10 farklı adrese yapılan operasyonlarda aralarında 3 ile 47 ayrı suçtan kaydı olan M.E., H.E., M.E., M.Ö., M.Ö.Y., Ö.V.Ç., ve E.İ.K., gözaltına alındı. Aramalarda 45 adet konut satış sözleşmesi, 7 adet dekont, 44 adet fişek, 14 adet tapu, çelik kasa ve şüphelilere ait dijital materyaller bulundu. Ayrıca 154 milyon lira hacmi bulunduğu belirlenen dolandırıcılık soruşturması kapsamında Bursa ve Yalova'daki arsa, daire ve bir araca da el konuldu. Sağlık kontrolünden geçirilen 7 şüpheli, işlemleri için Kütahya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Türkiye Haberleri