Galatasaray'ın sponsoru şirkete ağır suçlama: "Parasını ödediğimiz daireler başka kişilere satıldı!"

"Şahinler suç örgütü" davası kapsamında hakkında dava açılan Uğur Vergili şimdi de satışını yaptığı daireleri teslim etmemekle suçlanıyor. Emekli astsubay Celil Anatan ile bu kişinin öğretmen olan damadı, “Ödememizi yapmamız rağmen ne tapu devri yapıldı ne daireler teslim edildi” iddiasında. Anatan ve damadına satılan dairlerinin, üçüncü kişilere devredildiği kaydedildi.

Berat KARAASLAN
Galatasaray’a da sponsor olan Başkent İnşaat’ın (Başkent Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret) patronu Uğur Vergili, bir süredir hakkında açılan davanın yanı sıra devrini yapmadığı dairelere ilişkin iddialar nedeni ile gündemde. Şahinler grubu dosyasında Mehmet Şahin, Hasan Akdeniz gibi isimlerin de yargılandığı davada sanık konumunda olan Vergili, geliştirdiği inşaat projelerinde devri yapılmayan dairelerle de gündemde.

CİMER’E ŞİKÂYET ETTİLER
Anılan sorunu yaşayan kişiler arasında emekli Astsubay Celil Anatan ile bu kişinin, öğretmen olan damadı H. Ş.’nin de olduğu anlaşıldı. CİMER’e ve Sankatepe Belediyesi’ne yapılan başvuruların yanı sıra taraflar arasındaki sözleşmeler ve ödeme dekontlarına göre, taraflar arasındaki süreç 2022 yılı başında başladı.


Celil Anatan ve damadı H. Ş.'nin aldığı daireler bu projedee yer alıyor.

3 AY SONRA DTAPU DEVRİ YAPILACAKTI
Celil Anatan ve H. Ş., Başkent İnşaat’ın Sancaktepe’de yaptığı “'Işıltılı Evler Projesi’nde 2 daire aldı. Taraflar her bir dairenin bedeli için 1 milyon 250 bin TL bedel üzerinde anlaştı. Sözleşmeye göre, tapu devrinin, sözleşmenin imzalanmasından 3 ay sonra, daire tesliminin ise 2023 yılında yapılacağı konusunda mutabık kaldı.


"Işıltılı Evler Sancaktepe' projesinde satışlar 2022 yılı başında yapıldı.

GÖRÜŞMEK İMKANSIZ HALE GELDİ
Celil Anatan ve yakınlarının paylaştığı belgelere göre, söz konusu dairelerin tapu devri yapılmadığı gibi, dairelerin teslimi de yapılmadı. Yaşadıkları sorun nedeni ile Halktv.com.tr’ye ulaşan bu kişiler, sorunun çözümü için yaptıkları tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığını kaydetti.

Bu kişiler, en son geçen Nisan ayı sonunda görüştükleri Uğur Vergili’den, “Dairelerin değeri 2.5 milyon TL. Aradaki farkı ödeyin, dairelerinizi alın” yönündeki ‘teklifini” kabul etmediklerini kaydetti. Bu kişiler, anılan görüşmeden sonra bir daha Vergili ile görüşemediklerini kaydetti.


Uğur Vergili'nin başında olduğu şirketin lansman toplantılarına çok sayıda ünlü isim katılmıştı

EMEKLİ ASTSUBAY: DAİRELER BAŞKASINA SATILDI
Kendilerinin yaşadığı mağduriyetin benzerini şirketin diğer projelerinden ev alan yüzlerce kişinin de yaşadığını kaydeden Celil AnatanYaklaşık 2 buçuk yıl önce Sancaktepe Işıltılı Evler projesinden, Başkent İnşaat Uğur Vergili ile İki daire anlaşması yaptım. Birini damadıma diğerini de kendime olmak üzere paramızı ödedik.

2023 Mart ayında teslim edilmesi gereken dairenin, belirtilen tarihte tamamlanmaması durumunda emsal sitelerdeki kira bedelinin ödeneceği ve hiçbir koşulda fiyat artışı yapılmayacağı sözleşmede açıkça belirtilmişti. Bu koşullara güvenerek, inşaatın bir an önce tamamlanması ve müteahhit firmanın mali olarak rahatlaması için borcumun tamamını ödedim. Ancak, yaptığım araştırmalar sonucunda, dairemin başka kişilere de satıldığını öğrendim” ifadelerini kullandı.

BAŞKENT İNŞAAT: GİRİŞİMLER KASITLI
Çok sayıda kişinin, sosyal medya platformları üzerinden şirkete yönelik yaptığı çağrılar ve dile getirilen tepkiler sonrası Başkent İnşaat, kurumsal sitesinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Son zamanlarda kamuoyunda yer alan iddiaların firmayı zedelemeye yönelik kasıtlı girişimler olduğu" ifade edildi.

VERGİLİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Başkent İnşaat sahibi Uğur Vergili ise konuya ilişkin halktv.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Kendisi ve şirketine yönelik iddiaların asılsız olduğunu savunan Vergili, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Vergili, şu ifadeleri kullandı:

"Ben hepsiyle ilgili gerekli suç duyurusunda bulundum. Bu kişiler beni Orhan Şahin isimli kişiye tehdit ve hakarette de bulundular. Ben bunları da savcılıkla paylaştım. Bana tüm ödemeler yapılmadı. Onlara diyorum ki, 'gelin bana ödememi yapın ben tapuyu vereceğim.' Tapu verilmeyecek diye bir şey yok. Hepsiyle ilgili tek tek suç duyurusunda bulunuyorum. Zaten öyle onlarca yüzlerce kişi de yok. Sadece 3-4 kişi var. Bunlar da aynı aileden. Ben 2 bin tane daire yapıyorum. Madem bir sürü mağdur var diğerleri nerede. Sağı solu arayıp destek talep ediyorlar ama yalan beyanları yüzünden kimse destek olmuyor."

Türkiye Haberleri