FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 29 gözaltı!

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik Ankara merkezli operasyonda 41 şüpheli hedef alındı. Yakalananlar arasında kritik isimler var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 19 ilde operasyon düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda 41 şüpheliden 29'u yakalandı.

Buna ek olarak, operasyonun, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki yapılanmasını hedef aldığı belirtildi. Örgütün, emniyet personelini kendi sistemlerine göre kodladığı ve elemanlarının bağlılığını sürekli takip ettiği tespit edildi.

GİZLİ İLETİŞİM SİSTEMİNE DARBE

Öte yandan, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak görevlendirilen ve kamu kurumlarında aktif olarak çalışan 6 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı. Toplamda "emniyet mahrem sorumlusu" olarak 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ayrıca, Bylock kullandığı tespit edilen 5 kişi için de gözaltı kararı verildi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, henüz yakalanamayan şüphelilerin bulunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yakalanan şüpheliler, gerekli işlemlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecek.

Türkiye Haberleri