FETÖ'cülere ilk yakalama kararı veren savcının yumruklanmasına en çok kimler sevindi?

Kadıköy'de Fenerbahçe Alanyaspor maçından çıkan savcı Necip Cem İşçimen, kornaya basan sürücüyü uyarınca saldırıya uğradı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'da ilk yakalama kararı veren savcıya yönelik saldırıya ise en çok FETÖ'cüler sevindi. Onlarca hesap sosyal medyadan, saldırganı öven twetler attı.

Kadıköy'de Fenerbahçe Alanyaspor maçından çıkan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçemen, otoparkın Kalamış tarafından çıkan otoparkından çıkmak istedi. Ancak otopark görevlisi, gün sonu aldığını belirterek biraz beklemesini söyledi. Bunun üzerine savcı beklediği sırada arkadan gelen araç selektör yaparak kornaya basmaya başladı. Savcı İşçemen'de arkadaki sürücünün aracının yanına giderek, mecburen beklediğini belirtti. Bunun üzerine araçtan inen sürücü savcıya saldırırak yumruklayarak darbetti.

Savcının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan kamera çalışmalarından araçta bulunan 2 kişi'den biri olan T.T., gözaltına alındı. Kadıköy emniyetindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.T, adli kontrolle serbest bırakıldı. Saldırıyı gerçekleştiren ve poliste çeşitli suçlardan kaydı bulunan E.G'yi yakalama çalışmaları sürüyor.

SABAHA KADAR SEVİNÇ TWEETLERİ ATTILAR

Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, FETÖ’nün darbe girişimi tüm hızıyla sürdüğü saatlerde soruşturma başlatıp yakalama kararı vererek ilk adımı atan o dönem Ankara Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu Başsavcıvekili olarak görev yapan isimdi. Savcı İşçimen'e saldırı da en çok FETÖ'cüleri sevindirdi. Sosyal medyadan onlarca hesaptan saldırganı destekleyen tweetler atıldı.

İŞTE O TWETLERDEN BAZILARI

Fatma Yılmaz, 'Masum insanları uydurma suçlamalarla hapse atan savcı Necip Cem İşçimen gerçek suçlularla tanışmış. 'Niye korna çaldın' dediği birinden dayak yemiş. Oysa terörle suçladığı binlerce insandan kimse ona elini bile kaldırmamıştı. İlahi adalet"

Sevinç Özarslan, "Necip Cem İşçimen'in adı, okuduğum terör dosyalarında çok karşıma çıktı. Aklı başında, feraseti olan bir savcı trafikte arabadan inip tartışma başlatır mı? Ya karşındaki adam silahla, bıçakla saldırsa? Bu kadar basit bir şeyi öngöremeyen, öfkesine yenilen ve 'ben savcıyım' diye makamını kullanan bir savcı, doğru kararlar verebilir mi? Hayır. O kadar çok masum insanın hayatını kararttılar ki."

İbrahim Şen, "Hep ego ego :) elin oğlu önünde el pençe divan duran memur değil daaşşaaa gllıya denk düşmüssün savcı Necip Cem işçimen. sen kiminki gidip milletin arabasına sünüyorsun. Ataş etmediklerini dua et"

Simge Ekici, "Masum insanları, Bank Asya'ya para yatırmak, çiğ köfte yapma gibi bahanelerle içeriye atan şiddet sarmalının yaratıcılarından Necip Cem İşçimen, kendi yarattığı suçluları koruyan düzeni yakından gördü." ifadelerini kullandılar.

Türkiye Haberleri