Fatih Altaylı teğmenlerden rahatsız olanların 'kimliğini' açıkladı

Kara Harp Okulu’nun kılıç çatma töreni, çok sayıda siyasetçinin de taraf olduğu büyük bir tartışmaya döndü. Gazeteci Fatih Altaylı da yaşanan tartışmalara ilişkin "Bir orduya yeni katılacak askerlerin, anayasaya ve o ülkenin kurucu değerlerine bağlılıklarını ilan etmelerinden rahatsızlık duyanlar ancak köpektir." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı mezuniyet töreninde teğmenlerden 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı yükselmiş ve o anlar Türkiye gündemine oturmuştu.

Teğmenler iktidar medyası tarafından hedef alınmış ve darbecilikle suçlanmıştı.

"RAHATSIZ OLANLAR KÖPEKTİR"

Yaşanan gelişmelere gazeteci Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bir yorum geldi.

Altaylı, teğmenlerin hedef alındığı medya gruplarına yönelik, “Bir orduya yeni katılacak olan askerlerin, Anayasa'ya ve ülkenin kurucu liderine bağlılıklarını ilan etmesinden rahatsız olan, ancak köpektir.” açıklamasını yaptı.

TEĞMENLER İKTİDARIN HEDEFİNDEYDİ

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, "'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

AKP Milletvekili Mustafa Varank ise "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz" demişti.

Öte yandan iktidara yakın Yeni Akit gazetesi de teğmenleri manşetine taşıyarak darbecilikle yan yana getirmişti.

Türkiye Haberleri