Bodrum’dan sonra Alaçatı da bomboş!

Son yıllarda Bodrum, Çeşme ve Alaçatı'daki yüksek fiyatlar nedeniyle tatilcilerin yurt dışına yönelmesi bu yaz Alaçatı'da göze çarpan bir değişikliğe neden oldu. Hafta sonu ve ağustos ayı olmasına rağmen, Alaçatı'nın sokakları alışılmadık derecede boş kaldı. Yüksek maliyetler nedeniyle birçok vatandaş, yurt dışındaki ucuz tatil seçeneklerini tercih etti.

Snob Magazin'in haberine göre, son yıllarda Bodrum, Çeşme ve Alaçatı gibi popüler tatil beldelerindeki yüksek fiyat politikaları, bu yaz birçok bölgede dikkat çekici boşluklara yol açtı. Özellikle her yaz turist akınına uğrayan Alaçatı'da, dün gece yaşanan manzara ise şaşkınlık yarattı. Hafta sonu ve ağustos ayı olmasına rağmen, Alaçatı'nın alışılmadık derecede boş kalan sokakları, tatilcilerin ilgisinin azaldığını gösterdi.


Tatil sezonu kalmadan sokaklar boş kaldı

YURDIŞI TATİLLERİ TERCİH EDİLDİ

Bu yıl, tatilcilerin fiyatların yüksekliğinden kaçınarak yurt dışı tatil seçeneklerini tercih etmeleri, yerli tatil beldelerinde gözle görülür bir etkiye neden oldu. Alaçatı'daki bu sessizlik, tatilcilerin bütçelerini korumak amacıyla daha uygun fiyatlı alternatiflere yöneldiğini ortaya koyuyor.

Türkiye Haberleri