Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabını kısıtladı!

Türkiye, Instagram'a erişim engeli getirirken, Facebook da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cenaze paylaşımını kaldırarak kısıtlamada bulundu. İki popüler uygulama da bilindiği gibi Meta grubuna bağlı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu sabah itibarıyla Türkiye'de Instagram'a erişimi engelledi. Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Haniye'nin ölümü ile ilgili içeriklerin paylaşımını kısıtlamıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram'ın Haniye ile ilgili taziye mesajlarını engellemesini sert bir şekilde eleştirdi. Birçok kullanıcı İnstagram'a erişimin engellenmesini bir hak ihlali ve sansür olarak tanımlarken üst düzey yöneticilerden gelen açıklamalarda erişim engelinin devam edeceği bildirildi.

HAMLE SIRASI FACEBOOK'TA

Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından, ortak olarak Meta çatısı altında bulunan Facebook'ta karşı bir kısıtlama uyguladı.

Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İstanbul'da Haniye için düzenlenen cenaze namazına dair paylaşımını kaldırarak hesabı kısıtladı.

*Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındı ve o zamandan beri Meta'nın bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Türkiye'de 57 milyon Instagram, 40 milyon Facebook kullanıcısı vardır.

Türkiye Haberleri