Eylem yapan işçilere “saldırı” talimatı verdi! Bir işçinin boğazını sıktı

Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan’ın, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilerin eylemi sırasında polise “saldırın” emri verdi. Turhan, hakkını arayan bir işçiyi ise yakasından tutarak sarsarken yaşananları kayda alan işçiye de müdahale etti.

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve 57 gündür Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçilere polis sert müdahale etti. Yaşanan arbedede polisin biber gazı kullanması nedeniyle bazı işçiler fenalaşırken Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan’ın polislere "saldırın" emri vermesi dikkatleri çekti. Turhan, emir vermekle de yetinmedi ve bir işçiyi yakasından tutarak sarstı. Olanları kayıt altına alan bir işçiye de müdahale etti.

İstanbul’un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikasında, Tek Gıda-İş sendikasına üye olan 143 işçinin işten atılması nedeniyle fabrika önünde başlayan eylemler sürüyor. Polis eylemlerini devam ettiren işçileri fabrika önünden uzaklaşmaya çalışırken arbede yaşandı. İşçiler, "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları atarken polisin biber gazı kullanması sebebiyle fenalaşan işçiler oldu.

Bir işçinin 2 kaburgasında kırık tespit edildi ve ameliyata alındı. 1 işçinin ise kolu ve bacağı kırılırken 7 kişi de hafif yaralanmayla hastaneye kaldırıldı.

“KOLLUK KUVVETLERİ MAHİYETİNDE FABRİKAYA İŞÇİ SOKAMAZSINIZ”

Tek Gıda-İş temsilcileri “İşçiye yapılan saldırının hesabı sorulacak! Biz dedik bu saatten sonra mevzi vermeyiz. Kolluk kuvvetleri mahiyetinde fabrikaya işçi sokamazsınız. Buna izin vermeyiz. İşçi işten atılan işçilerin üstüne basıp fabrikaya girebilir. Aksi bir durum pazarlık unsuru olamaz” açıklamasında bulundu.

DAHA ÖNCE İŞÇİLERİ ÇOCUKLARI ÜZERİNDEN TEHDİT ETMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde, Polonez fabrikasında süren eylemler sırasında güvenlik güçleri ve işçiler arasında görüşmeler yapılırken Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, işçileri çocukları üzerinden tehdit etmişti. Turhan, işçilere "Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez” ifadelerini kullanmıştı ve bu ifadeler kamuoyunda sert tepkilere yol açtı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçilerini “Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile işe giremez” ifadeleriyle tehdit eden Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP’Lİ VEKİLİN ÜZERİNE EMNİYET ARACI SÜRÜLMÜŞTÜ!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Polonez işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla işçilerini ziyaret etmişti. Tanal, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isterken üzerine emniyet aracı sürülmüştü.

Konuya ilişkin Tek Gıda-İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından gerçekleştirilen açıklamada "Polonez direnişine destek ziyaretinde bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isterken üstüne emniyetin aracı sürüldü" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri