Eylem Tok ve Timur Cihantimur Türkiye'ye İade Edilecek Mi?

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta yazar Eylem Tok ve ünlü estetisyen Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un kullandığı lüks aracın Oğuz Murat Aci'ye çarpması sonucu Aci can verdi. Kaza sonrası Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçırdı. Anne-oğul hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Peki Eylem Tok ve Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek mi?

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesi olayına ilişkin soruşturma sürüyor. Kazayı gerçekleştiren 17 yaşındaki Timur Cihantimur, anne Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırıldı. Anne-oğul hakkında kırmızı bülten çıkarılırken artık Interpol'ün arananlar listesindeler. Peki kırmızı bülten çıkarılan anne-oğul Türkiye'ye iade edilecek mi?

NTV'den Tuana Çiftçi'nin haberine göre Avukat Hüseyin Ersöz, "Eylem Tok-Timur Cihantimur iade edilecek mi?" sorusuna yanıt verdi. Ersöz, her iki ülke arasında yapılmış olan suçların iadesi anlaşması çerçevesinde bir durum değerlendirmesi yapılacağını ifade etti.

Kişilerin yerinin tespit edilmesinden sonra oradaki kolluk kuvvetlerinin ilgili kişileri ettiğini ifade eden Ersöz, "Geçici tutuklama tedbiri uygulayıp uygulamama tamamen ABD makamlarının yetkisinde olan bir şey" dedi.

Ersöz, Eylem Tok'un Türk vatandaşı, oğlunun ise Amerikan vatandaşı olmasının iade durumunu etkileyip etkilemeyeceğini ilişkin ise "Bugüne kadar Amerikan vatandaşlarının Türkiye'de işlemiş olduğu suçlarla ilgili olarak Türkiye tarafından talepte bulunulduğunda Amerikan vatandaşları hiçbir zaman Türkiye'ye iade edilmedi" diye konuştu.

Türkiye Haberleri