Yemek Getiren Kurye Türk Çıkınca Bütün Planları Alt Üst Oldu!

İstanbul'da kullandığı ehliyetsiz araç nedeniyle Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok, hakim karşısına çıkacak. Türk kuryenin ihbarıyla yakalanan anne ve oğlunun Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili bu dava belirleyici rol oynayacak.

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta 17 yaşındaki Timur Cihantimur, kullandığı ehliyetsiz araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden oldu. Timur Cihantimur'un yazar Eylem Tok ve ünlü estetik hekimi Bülent Cihantimur'un oğlu olduğu ortaya çıktı.

Kazanın ardından anne Eylem Tok, oğlunu önce Mısır'a ardından ardından ABD'ye kaçırdı.

Geçen günlerde yakalanan anne Eylem Tok ve ABD vatandaşı olan Timur Cihantimur bugün Boston'da hakim karşısına çıkacak.

18.00'da gerçekleşecek duruşmada Türkiye'nin iade için sunduğu deliller ve talep görüşülecek.

YILLIK 46 BİN DOLARLIK OKULU ZİYARET EDECEKLERDİ

Reuters'ın geçtiği bilgilere göre; tutuklandıklarında Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklandıklarında Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

TÜRK KURYE SAYESİNDE YAKALANDILAR

Kaçak anne oğlu, Massachusetts eyaletinde bulunan Boston kentinde lüks bir rezidansa yerleşti. Boston'da kaldıkları rezidansa yakın bir restorandan sürekli sipariş veren Tok, tesadüfen kapısına gelen Türk kurye sayesinde yakalandı. Türk kurye yemeği teslim ettikten sonra ikilinin yerini polise bildirdi.

SAHTE PASAPORTLA KÜBA'YA MI KAÇACAKLAR?

Mahkeme belgelerinde Türk yetkililerin, Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi de yer aldı.

TOK'UN AVUKATI: İADESİ MÜMKÜN DEĞİL

Tok'un avukatı Brendan Kelley, Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savundu. Kelley, Türk kanunlarında ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılamayacağını, bu yüzden de ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

EYLEM TOK'UN ABD'DE TUTUKLU YARGILANMASI İSTENECEK

Gazeteci Serra Karaçam Türkiye saatiyle saat 18.00'da görülecek davayla ilgili ilk detayları Halk TV'ye açıkladı.

İade davasının hız kazanmasıyla birlikte yarın bir kefalet ya da serbest bırakılma kararı olacak mı bilinmiyor. Ailenin de bu konuyla ilgili kaygıları var.

Savcının 21 sayfalık mütalaasında Timur Cihantimur, oğlu ve Eylem Tok'un neden tutuklu yargılanması istendiği yazıyor. Savcı Eylem Tok'un ABD'de tutuklu yargılanmasını isteyecek.

OĞLU İADE EDİLEBİLİR

Bu mahkeme yarın Cihantimur'un iadesi ile ilgili belirleyici rol oynayacak. Bu yargılama uzun sürecek. Oğlu Türkiye'ye iade edilebilir. Bu davada cezalar değil iadeler görüşülecek. Bütün iadelerde bakılan belli noktalar var. Savcılık ve polis raporlarına bakılıyor. İki ülke arasındaki anlaşmanın devam edip etmediğine bakılıyor. Amerika'da 'vur kaç' çok daha büyük bir suç unsuru. Bu daha da kritik bir öneme sahip bu dava için.

Türkiye Haberleri