Evi yanan çiftçi gözyaşları ile anlattı

Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos günü çıkan orman yangınında evi yanan çiftçi Şevket Arı, o anları gözyaşları içinde anlattı.

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi'nde 14 Ağustos'ta başlayan ve Salihli'ye kadar yayılan orman yangını, yaklaşık 90 saat süren yoğun müdahale çalışmalarının ardından kontrol altına alındı.

EVİ KÜLE DÖNDÜ

Salihli'nin Kemer Mahallesi Kalemdağ mevkisinde bulunan Şevket Arı'ya ait ev tamamen yanarak kül oldu. Evli ve bir çocuk babası olan 67 yaşındaki Arı'nın eviyle birlikte tavukları ve arıları da yangında telef oldu.

'HER YER YANIYOR'

Yaşadığı anları gözyaşları içinde anlatan Arı, yangının hızla evlerine doğru geldiğini öğrendiğinde hemen hayvanlarını güvenli bir yere götürdüklerini, ancak yaşlı annesini evden çıkaramadıklarını söyledi. Annesinin yangının etkisini hafife alarak evde kalmak istediğini belirten Arı, "Yangın bildiğin gibi değil, her yer yanıyor" diyerek onu ikna etmeye çalıştı. Neyse ki, annesi ve diğer aile üyeleri evden sağ salim ayrılmayı başardılar, ancak ev ve içindekiler tamamen yok oldu.

Arı, "Yangından kurtulan sadece bir kedimiz kaldı, ona da ekmek getirdim. Canımızı zor kurtardık, Allah bir daha böyle büyük bir afet yaşatmasın. Halimize şükür şimdilik" dedi. Bu acı olay, bölgede yaşayan diğer vatandaşlar için de büyük bir ders niteliğinde oldu.

Türkiye Haberleri