Eşi anlattı: Çetin Doğan'ı bırakmamak için adli ayak oyunları

15 aydır tutuklu olan 82 yaşındaki emekli orgeneral Çetin Doğan'ın sağlık durumuna ve cezaevi sürecini eşi Nilgül Doğan anlattı. Doğan, eşinin mide kanaması geçirdiğini fakat 5 gün sonra doktorun geldiğini belirtti. Doktor, Doğan hakkında "Hayatı riski vardır ama bu risk içeride de aynıdır dışarıda da aynıdır" raporu yazdı. Öte yandan ATK'ya gidiş masraflarını da Doğan'dan istediler.

Emekli orgeneral Çetin Doğan, yargılandığı 28 Şubat davasında tutuklandı. 15 aydır cezaevinde olan 82 yaşındaki Doğan'ın sağlık durumu ise günden güne kötüleşti. Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, "Çetin kalp hastası, şeker hastası, prostat kanseri. 10 gün önce iç kanama geçirdi. Çetin'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi için, 10 koruma görevlisinin gidiş-geliş uçak bileti parasını cezaevi yönetimi bizden istedi" dedi. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, Buca Cezaevi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimlerinin tutumunu eleştiren Nilgül Doğan, şunları anlattı:

Doktordan skandal rapor: Hayati riski var ama içeride de dışarıda da aynı

Geçtiğimiz perşembe günü rahatsızlık hissetmiş. Acil olarak doktora görünmek istediğini söylemiş. Buca Cezaevi'nde sürekli duran doktor yok. İç kanama vakasından beş gün sonra doktor gelmiş. Bunun mideden mi bağırsaktan mı kaynaklandığı orada belirlenememiş. Yeşilyurt'taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırılmış. Hastanede endoskopi ve kolonoskopi yapılması gerektiği belirtilmiş, 6 Aralık gününe randevu verilmiş. Sürekli bu hastaneye sevk ediliyor. Ancak bu hastane ‘cezaevinde kalabileceği yönünde' heyet raporu verdi. En son buradaki doçent doktorun yazdığı raporda, ‘Çetin Doğan'ın rahatsızlıkları nedeniyle hayatı riski vardır ama bu risk içeride de aynıdır dışarıda da aynıdır' denildi.

ATK'ya gidiş masraflarını istediler

Nilgül Doğan, “Eşimin kronik hastalıkları, ağır rahatsızlıkları var. Daha önceden by-pass ameliyatı geçirdi. Belinden sekiz saat süren radikal bir ameliyat geçirdi, çorabını giyemiyor” dedi. Çevik Bir'in, tahliyesi sonrası avukatlarının infaz savcılığına dilekçe yazdığını kaydeden Doğan, “Anayasa Mahkemesi karar verene kadar tahliye edilmesini talep ettik. Bu süre içinde de iyi hastane ve doktor seçme şansımız olur, Çetin'in sağlık durumunu toparlamaya çalışırız diye düşündük. Bunun üzerine yine hastaneye götürüldü. Daha sonra Çetin, Adli Tıp Kurumu'na bir dilekçe yazmış. Buca Cezaevi Müdürlüğü, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülüp getirilme işlemi için yanına 10 koruma görevlisi verilmesi ve bu korumaların gidiş-geliş uçak biletlerini Çetin Doğan'ın ödemesi gerektiğini söylemiş. Biletleri biz alsak ucuz bilet ararız ama bizim maaşımız 15 bin lira zaten. Bu kadar kişinin gidiş-geliş parasını karşılamamız imkansız. Çetin Adli Tıp Kurumu'na gitmekten vazgeçti.

2009 yılında FETÖ kumpası Balyoz davasında 4,5 sene tutuklu kalan Çetin Doğan, 19 Haziran 2014 tarihinde tahliye olmuştu. 28 Şubat davası nedeniyle de 19 Ağustos 2021 günü tutuklanmıştı.

Türkiye Haberleri