Esad'dan Erdoğan'a yanıt: Her Türlü Girişime Olumlu Bakıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine ilişkin Suriye Devlet Başkanı Esad, "ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesindeki genel seçimlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme talebine ilişkin, "Birçok kez söylediğimiz gibi, ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu da doğal bir şey. Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmez ama bu, kuralların dışına çıkmamız gerektiği anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki haber ajansı SANA'nın aktardığına göre Esad şöyle devam etti:

  • "Olumlu bir şekilde hareket ediyoruz ancak sadece ilkelere değil, açık ilkelere dayanarak hareket ediyoruz. Prensipler uluslararası hukuk ve egemenliktir, bu açık ama uyguladığımız şeyin olumlu sonuçlar doğurmasını sağlayacak belirli bir metodoloji var. Bazıları hiçbir şey kaybetmeyeceğinizi söylüyor. Hayır, bu durumda ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Ortak düzeyde biz, Türkiye ve müttefiklerimiz, herkes kazanır, herkes kaybeder, uzlaşma yoktur, gri durum yoktur. Dolayısıyla ilkeleri ve gereklilikleri vurguladığımızda bu, katılıktan veya tereddütten değil, sürecin başarısına yönelik kaygımızdan kaynaklanmaktadır.''

Türkiye Haberleri