Erzurum Sel Felaketinde 4 Ev ve 4 Ahır Zarar Gördü, 19 Hayvan Öldü

Erzurum Valisi, sel felaketinin ardından zarar gören Dalsöğüt Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve selde 4 ev, 4 ahır zarar görmüş, 19 hayvanın öldüğünü açıkladı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tekman ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağışın yol açtığı sel felaketinin ardından zarar gören Dalsöğüt Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Çiftçi, bölgede yaşanan hasarın detaylı bir şekilde tespit edileceğini belirterek, sel felaketinde 4 ev ve 4 ahırın zarar gördüğünü, 19 hayvanın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dalsöğüt Mahallesi'nde gerçekleştirilen incelemeler sırasında Vali Mustafa Çiftçi, çevre ve şehircilik il müdürü, büyükşehir belediyesi genel sekreteri, Tekman kaymakamı, Devlet Su İşleri bölge müdürü, Tarım ve Orman müdürü ile birlikte vatandaşlarla görüşerek hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Vali Çiftçi, selin etkilediği dere ıslah çalışmalarının da başlatıldığını ve bu kapsamda dört makinenin dere üzerinde çalıştığını aktardı.

Vali Çiftçi, yaptığı açıklamada, bölgede can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu vurgulayarak, devletin ve yerel yönetimlerin bütün imkanlarıyla mahalle sakinlerinin yanında olacaklarını belirtti.

AFAD, UMKE ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Çiftçi, incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.

Türkiye Haberleri