Ersan Şen'in Avukatlığını Yaptığı Deprem Firarileri Bir de Şikayetçi Oldu

Kahramanmaraş'taki Ezgi apartmanının kolonlarını kestikleri raporlarda belirtilen iki firari sanık, 6 Şubat Depreminde ailesini kaybeden Nurgül Göksu'dan şikayetçi oldu. Sanıkların avukatı da Ersan Şen.

Kahramanmaraş merkezi 6 Şubat depremlerinde resmi verilere göre 50 binden fazla kişi öldü.

Depremin yıkımının ardından depremzedelerin hak mücadelesi devam ediyor. Kahramanmaraş'ta imar affı verilen Ezgi Apartmanı'nda akıllara durgunluk veren bir gelişme yaşandı.

BİR DE ŞİKAYETÇİ OLDULAR

300 gündür deprem firarisi olan Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel; enkazda oğlu, gelini ve altı aylık torununu kaybeden Nurgül Göksu'dan şikayetçi oldu.

Raporlarda apartmanın kolonlarını kestikleri belirlenen Kervancıoğlu ve Pekel, "Suç delillerini yok etmeye çalışıp yargı görevini yapanı veya tanığı etkilemeye çalıştığını" iddiasıyla Göksu'dan şikayetçi oldu.

"KIRMIZI BÜLTENİN MALİYETİ NE KADAR BİLİYOR MUSUN"

Göksu, hazirandaki duruşmada Pekel ve Kervancıoğlu hakkında kırmızı bülten talebi istemiş ve şahısların avukatlığını yapan Ersan Şen, "Kırmızı bültenin maliyeti ne kadar biliyor musunuz" dediği öğrenilmişti. Şen, katıldığı bir TV programında sözlerinin cımbızla çekildiğini söyleyip savunma hakkının arkasına sığınmıştı.

Göksu, firari sanıkların hakkında şikayetçi olması ile ilgili Birgün'den İsmail Arı'ya konuştu. Göksu şunları dile getirdi:

Kervancıoğlu ile Pekel, adalet mücadelesi yürüten Nurgül Göksu’dan şikâyetçi oldu. Göksu, “Beni korkutamazlar” dedi.

"BUNLARDAN KORKMAM"

“Beni yıldırmak için suç duyurusunda bulunmuşlar ama ben bunlardan korkmam. Üç evladım toprağın altında yatarken bu iftiralar beni yıldıramaz. Delil toplamak belki benim görevim değil ama hukuki olarak hakkım. Ben hukuki olmayan hiçbir şey yapmadım, yapmam! Suç duyurusunda bulunan firarilerin avukatı Mesut Çakar da müvekkillerine korkmayıp hukuka teslim olmalarını ikna etsin”

"NÖBET TUTUP BİRÇOK DELİLİN BULUNMASINA KATKI SAĞLAMIŞTIM"

“Evlatlarımı kaybettikten sonra enkazda nöbet tutup birçok delilin bulunmasına katkı sağlamıştım. Fakat Kervan Pastanesi kolon, kiriş kesmekten çok daha fazlasını yapmış. Küçük bir pastaneden büyük bir restorana dönüşen işletme, havalandırma yetersiz kalınca neredeyse tüm perde duvarları delip baca yerleştirmiş. Tüm bu değişiklikler ruhsatsız yapıldığı için hiçbir kayıt yok. Kapıcı dairesi, endüstriyel ocak, ızgara ve fırınların olduğu bir mutfağa dönüştürülmüş ve bu dönüşüme dair hiçbir denetleme kaydına ulaşamadık. Kervan Pastanesi, geçen süreçte mahkemeye, havalandırma ve mutfakla ilgili aydınlatıcı bir kayıt, görsel ya da proje sunmadı. Nasıl oluyorsa kimse hiçbir şey hatırlamıyor, bilmiyor.

"İMAR AFFI İLE RUHSAT ALDILAR"

Şehrin göbeğinde bir binanın altında aylarca tadilat yapılmış ama nasıl oluyorsa hiç bir kurumda detaylı kayıt yok. Sorumlu kamu personellerinin yargılanması için gerekli izinler çıkarsa yargılamanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum, belki o zaman ‘imar affı’ ile ruhsat aldıkları alanlara dair detaylı kayıtlara ulaşabiliriz. Buradan Kahramanmaraş Valiliği’ne sesleniyorum, bazı dosyalarda izinlerin çıktığını öğrendik. Neden Ezgi Apartmanı için de bu izinleri vermiyorsunuz?”

Türkiye Haberleri