Ergin Ataman'dan vize isyanı! "Çok dokunuyor"

A Milli Basketbol Takımı ve Yunan takımı Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman, Türk vatandaşlarına vize verilmemesine isyan etti. Ailesinin Yunanistan'a gelemediğini söyledi.

AKP iktidarının göç politikası ve konut karşılığında vatandaşlık vermesinin ardından Batı ülkelerinin Türk vatandaşlarına vize verme oranı trajik bir şekilde düştü.

Gösteri için yurt dışına çıkmak isteyen sanatçıların bile karşılaştığı vize problemine bir isyan da spor dünyasından geldi.

Ünlü Basketbol Koçu Ergin Ataman, ailesinin kendisini ziyaret etmek için Yunanistan'a gelemediğini söyledi.

"YUNAN TAKIMINDA TIK DİYE ÇIKIYORUZ NE KONTROL NE BAŞKA BİR ŞEY"

tv100'e konuk olan Ataman, bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek şunları anlattı:

“Vize problemi o kadar çok dokunuyor ki bana. Ailem Yunanistan’a gelemiyor. Onlarca mektup yazıyorsun, konsolosluğu arıyorsun. Ben Ergin Ataman’ım ya, ona rağmen vize için sıraya giriyorlar bir ay, iki ay, üç ay bekliyorlar, gidenler ret yiyorlar. Bunun bir kıstasını yapmak bu kadar mı zor?

Tabii ki gitmemesi gerekenler de var. Siyasi olarak yasaklı olanlar veya oraya gittikleri zaman, göç edip orada kalanlar. Ama bunu ayırmak bu kadar mı zor? Bu konulardan gerçekten çok rahatsızım.

En güzel yaşadığım şeylerden bir tanesi Yunan takımında biz Euroleague maçına gidiyoruz deplasmana. Elimizde çantayla tık diye çıkıyoruz. Ne pasaport kontrolü var, ne başka bir şey var.”

Türkiye Haberleri