Erdoğan'ın Vali Atadığı İsim Bakın Kim Çıktı!

Trabzon’un eski AKP’li Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı kararıyla Diyarbakır Valiliğine atandı. Murat Zorluoğlu ise yalnızca Trabzon'un değil Türkiye'nin tanıdığı bir isim. Zorluoğlu, borçla aldığı belediyeye yaptığı lüks makam odasıyla da gündeme gelmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalarla 5 ilin valisi değişti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararlarıyla, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman, Elazığ Valiliğine ise Numan Hatipoğlu atanırken, Diyarbakır Valiliğine ise, eski AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu atandı.

KAYYIMLIKTAN VALİLİĞE

2017-2018 tarihlerinde Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve 2019-2024’de ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini yürüten Zorluoğlu, lüks makam odasıyla da epey tepki çekmişti.

LÜKS MAKAM ODASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Zorluoğlu, makam odasına İstanbul’dan 898 bin liraya mobilya almıştı. Zorluoğlu, belediyeyi 246 milyon 3 bin lira borç ile devraldıklarını, güncel borcun yaklaşık 372 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

Murat Zorluoğlu

Zorluoğlu, 500 milyon TL borçla devraldığı büyükşehiri 5 yılda 2 milyar civarında bir borçla teslim etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendisini belediye iştiraki TRABEL şirketinin yönetimine atadığı ve buradan maaş aldığı da ortaya çıkmıştı.

ACILI AİLELER ZORLUOĞLU'NA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Zorluoğlu'nun belediye başkanı olduğu dönemde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmiş ve 37 kişi yaralanmıştı.

Acılı aileler AKP Trabzon Milletvekili adayı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, AKP’li siyasetçilere ve AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na büyük tepki göstermişti.

Türkiye Haberleri