Erdoğan'ın Memleketinde İmam Yok, Köylüler Ölenleri Kendi Elleriyle Gömüyor

Erdoğan'ın memleketi Rize'nin ilçesinde, köylüler 6 yıldır imam ataması bekliyor... Defin işlemlerini kendileri yapıyor.

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Irmak köyünde, 6 yıl önce meydana gelen heyelan nedeniyle imamların kaldığı lojman "oturulamaz" ilan edildi. Bu karar sonrası köye imam atanmayınca köy sakinleri tepkilerini dile getirdi. İmam eksikliği nedeniyle 6 yıldır vakit, cuma ve bayram namazlarını cemaatle kılamadıklarını belirten köylüler, defin işlemlerini dahi kendileri gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Heyelan nedeniyle zarar gören lojman için AFAD "oturulamaz" kararı verdi. Bu karar sonrası köyün merkezi camisine imam atanmadı. Köydeki eski muhtar Mustafa Çatan, lojmanın onarılması için birçok kuruma başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Çatan, AFAD, Kaymakamlık ve Devlet Su İşleri'nden destek istediklerini fakat hiçbirinden olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Ankara'da yetkililerle görüştüğünde ise bir lojman için Cumhurbaşkanı’nın onayının gerektiğinin söylendiğini ifade etti. Ramazan ayında müftüye bir aylığına imam verilmesi için başvurduğunda da olumsuz yanıt aldığını belirten Çatan, merkezi sistemle ezan okunduğunu ve hoca varken 15-20 öğrencinin olduğunu ekledi.

Köy sakinlerinden İbrahim Çatlı, lojmanın "oturulamaz" raporu alması nedeniyle imam atanamadığını belirtti. Hasan Çatan ise, köyde lojman, cami ve cemaat olduğunu fakat imam bulunmadığını, boşta birçok imam olduğunu ve köyde imamı barındırabilecek boş evlerin bulunduğunu söyledi. AFAD'ın verdiği raporun sorun teşkil ettiğini ve çözümün Cumhurbaşkanı’na kaldığını ifade etti. Köylüler, mevcut durumun düzeltilmesini ve köylerine bir imam atanmasını talep etti.

Türkiye Haberleri