Erdoğan'ın 'katil' dediği Sisi, yarın Türkiye'ye geliyor!

Erdoğan'ın bir zamanlar 'katil ve darbeci' dediği Mısır lideri Sisi, yarın Türkiye’ye geliyor.

2013'teki darbe sonrası Kahire ile köprüleri atan Erdoğan, şubat ayında 12 yıl aradan sonra Mısır'a giderek Sisi ile görüşmüştü.

YARIN ANKARA'YA GELECEK

Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için yarın Ankara’ya gelecek.

Diplomatik kaynaklara göre Erdoğan ve Sisi bu ziyarette, ikili ilişkileri üst seviyeye taşıyacak anlaşmaları imzalayacak. İki lider ayrıca başta Libya ve Gazze olmak üzere bölgesel konuları ele alacak.

ERDOĞAN 'KATİL VE DARBECİ' DEMİŞTİ

2013 yılında, o dönemde Savunma Bakanı olan Sisi liderliğindeki Mısır ordusu, Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden alarak iktidarı ele geçirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisi'nin darbesine güçlü bir tepki göstermiş ve Sisi için "katil" ve "darbeci" gibi ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, 2019'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmada, “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” şeklinde bir benzetme yapmıştı.

Ancak diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından Erdoğan ve Sisi, ilk kez 2022'de Katar’da düzenlenen Dünya Kupası'nın açılış töreninde bir araya gelmişti.

Erdoğan, 2013’teki darbenin ardından Kahire ile ilişkileri koparmıştı, ancak şubat ayında 12 yıl aradan sonra Mısır'a giderek Sisi ile görüşmüştü.

Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için yarın Ankara’ya gelecek. Diplomatik kaynaklara göre, Erdoğan ve Sisi bu ziyarette, ikili ilişkileri geliştirecek anlaşmaları imzalayacak. Ayrıca, iki liderin Libya ve Gazze gibi bölgesel konuları da ele alması bekleniyor. Mısır liderinin, bakanlar ve üst düzey yetkililerden oluşan geniş bir heyetle Ankara’ya gelmesi planlanıyor. Türkiye ve Mısır liderleri, 14 Şubat'taki görüşmelerinde ticaret hacmini 5 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarma hedefini paylaşmıştı.

Türkiye Haberleri